FOTO  Fantastične Barakude osvojile broncu

FOTO: AFP

Hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Barceloni pobijedivši Italiju sa 10:8.

Četvrta je to medalja hrvatske vaterpolske reprezentacije u posljednja četiri Svjetska prvenstva. Rezultat za svaku pohvalu i respekt. Momčad Ivice Tucka odigrala je protiv Italije najbolju partiju na SP-u.

Barakude su sjajno otvorile utakmice s dva pogotka Sandra Sukna, ponajboljeg igrača hrvatske reprezentacije na ovom SP-u. Prva četvrtina je završila je s vodstvom Hrvatske od 4:2. U drugoj četvrtini Hrvatska je povisila na, pokazalo se, nedostižnih 8:3.

U trećoj četvrtini suci su donijeli nekoliko kontroverznih odluka. Hrvatska je ostala bez dvojice ponajboljih igrača Sukna i Bušljea, koji su isključeni do kraja utakmice. Međutim, Talijani to nisu uspjeli iskoristiti, smanjili su zaostatak za samo jedan pogodak.

Hrvatska je u posljednju četvrtinu ušla s vodstvom 9:5. Talijani su smanjili na 9:6, no Paulo Obradović dokinuo im je svaku nadu golom za 10:6. Tada je bila jasno da je Hrvatska osvojila broncu. Talijani su do kraja utakmice uspjeli samo ublažiti poraz pa je završilo 10:8.

Za Hrvatsku reprezentaciju svaki po tri pogotka postigli su Sandro Sukno i Maro Joković, a po jedan su dodali Luka Bukić, Fran Paškvalin, Nikša Dobud i Paulo Obradović. Josip Pavić briljirao je na vratima, imao je nekoliko fantastičnih obrana u trenucima kada se utakmica lomila.