F1: Teška nesreća Kubice u Italiji

Poljak se nalazio za upravljačem "Škode Fabia" tijekom Relija Ronde di Andora, kada je izletio s puta i udario u zid crkve.

Kubica je u nesreći ozbiljno ozljedio lijevu ruku i lijevu nogu. Zbog ozbiljnosti ozljede  ruke liječnici su riješili da ga odmah operiraju. Njegova karijera bi mogla da bude pod znakom pitanja jer je jedna od opcija amputacija, ali se doktori nadaju da do toga neće doći.

"Robert Kubica imao je nesreću pri velikoj brzini u nedjelju ujutro dok se natjecao na Ronde di Andora reliju. Robert je helikopterom prebačen u 'Pjetra Ligure' bolnicu, gdje će biti obavljeni pregledi. Njegov suvozač Jakub Gerger je iz udesa izašao neozljeđen", saopćeno je iz Lotusa.

Kubica, veliki fan relija, prije samo nekoliko dana je testirao novi bolid Lotus Renaulta u Valenciji, gdje je zabilježio najbolje vrijeme. Kako sada stvari stoje, Kubica će sigurno propustiti ostatak predsezonskih testiranja i prvu utrku sezone, Veliku nagradu Bahreina, koja je na programu 13. ožujka.

Mnogi pamte Kubicinu prometnu tijekom utrke za Veliku nagradu Kanade 2007. godine, iz koga je izašao bez ozljeda. Ipak, malo ko zna da je Poljak imao tešku prometnu nesreću četiri godine ranije, kada su mu postavljeni titanijevi šarafi u ruku, što je jedan od razloga zbog koga mu je dalja karijera ugrožena.

(Fena)