Njemački Bild tvrdi: ​Michael Schumacher pod lažnim imenom redovito odlazi u parišku bolnicu

f1 , formula, Michael Schumacher, Michael Schumacher

Sinoć je Le Parisien objavio da je Michael Schumacher u ponedjeljak poslijepodne stigao iz Ženeve u europsku bolnicu Georges-Pompidou u Parizu na tajni tretman.

Legendarnog vozača Formule 1 vozilom su hitne pomoći ženevskih registracija dovezli na Odjel stalnog praćenja kardiovaskularne kirurgije, a na priču se nadovezao i njemački Bild, prenosi Index.hr.

Nijemci pišu kako to nije prvi put da je slavni Nijemac došao na tretman u tu parišku kliniku. Dolazio je dosad najmanje dvaput, i to helikopterom, te je u bolnici bio prijavljen pod lažnim imenom.

Smatra se da Schumacher prima tretman matičnim stanicama već neko vrijeme, o njegovom zdravstvenom stanju i dalje nema konkretnih informacija, a glavni čovjek za tretman 50-godišnjeg Nijemca je profesor Philippe Menasché.

Le Parisien dodaje kako je Menasché stručnjak za staničnu terapiju za liječenje bolesti srca. Također, šef je Instituta za mozak i kralježnicu u bolnici Pitié-Salpêtrière u Parizu.

Podsjetimo, Schumacherova nesreća dogodila se 29. prosinca 2013. Michael i njegov sin Mick su bili na skijanju u francuskom Maribelu. U jednom trenutku Nijemac je otišao izvan staze i zapeo za kamen koji ga je odbacio desetak metara u zrak. 

Pao je i udario glavom o kamen, a bez obzira na to što je imao kacigu, posljedice su bile dramatične.