EUROPSKO PRVENSTVO Pudar ide u Rim u lov na nove uspjehe

EUROPSKO PRVENSTVO Pudar ide u Rim u lov na nove uspjehe
KVS Orka

Talijanski glavni grad Rim u razdoblju od 11.8 do 17.8. bit će domaćin Europskog prvenstva u plivanju na kome će sudjelovati najbolji plivači Starog kontinenta. Na ovom prvenstvu sudjelovat će i naša najbolja plivačica Lana Pudar, gdje će plivati svoje tri najjače discipline 50, 100 i 200 metara delfin. 

Lana sa svojim stručnim timom, trenerima Damirom Đedovićem, Goranom Grahovcem i fizioterapeutom Miodragom Ranđelovićem već sutra putuje u Rim, gdje će trenirati i pripremati se do početka prvenstva. Svoj prvi nastup imat će 12.8. u kvalifikacijama discipline 50 m delfin. 14.8. na programu su kvalifikacije u disciplini 100 m delfin, dok je 16.8. očekuje nastup u kvalifikacijskoj grupi discipline 200 m delfin.

Nakon vrlo napornog rasporeda natjecanja u prethodnom razdoblju, gdje je Lana u svega 20 dana nastupila na svjetskom seniorskom prvenstvu u Budimpešti, Mediteranskim igrama u Alžiru i na Europskom juniorskom prvenstvu u Bukureštu, iz njenog kluba su naveli da su razdoblje od njenog zadnjeg nastupa pokušali maksimalno iskoristiti da se Lana regenerira i pripemi za ovo prvenstvo, na kojem će Lana po prvi put sudjelovati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz 'Orke' kažu da je i ovu fazu priprema Lana odlično odradila, te da se dobro pripremila za ovo prvenstvo na kome su svoje učešće potvrdili svi najbolji plivači iz Europe, tako da će konkurencija biti na najvećoj razini. Predsjednik kluba i jedan od Laninih trenera profesor Damir Đedović, ovom prilikom rekao je da se nadaju da će Lana i na ovom prvenstvu još jednom pokazati da pripada samom vrhu svjetskog plivanja.

"Nakon vrlo zahtjevnog i izazovnog razdoblja koje je iza nas, najbitnije je da je Lana zdrava, da nema nikakvih ozljeda i da je spremna za njen prvi nastup na seniorskom prvenstvu Europe, gdje će biti jedna od najmlađih plivačica. Svima nama koji smo dio njenog stručnog tima bilo je veliko zadovoljstvo biti dio ovog vrlo uspješnog razdoblja koji je iza Lane. 

Ali tu je i osjećaj jedne vrlo velike odgovornosti za Lanino psihofizičko zdravlje, tako da su se sve komponente trenažnog procesa i oporavka morale vrlo temeljito i pažljivo složiti. Jer zaista raspored natjecanja koji je iza nas bio je strašno gust i naporan, tako da je bilo izuzetno teško na svakom od ovih natjecanja biti u dobroj formi. Smatram da smo svi zajedno odradili dosta dobar posao i želja nam je da ovo prvenstvo kruniše dobrim nastupom, sa kojim ćemo svi mi, a prvenstveno Lana, biti zadovoljni".

Profesor Đedović je također rekao da će Klub vodenih sportova 'Orka' po povratku sa prvenstva u našu zemlju, zahvaliti i uručiti prigodna priznanja i zahvalnice svima koji su podržali Lanu i njen tim u proteklom razdoblju i na taj način im omogućili da se adekvatno pripreme za ova natjecanja.

Pored Lane, našu državu će na ovom prvenstvu predstavljati plivači Adi Mešetović iz Plivačkog kluba 'Borac' iz Banja Luke i Nikola Bjelajac iz Plivačkog kluba 'Olymp', također iz Banja Luke, priopćeno je iz KVS 'Orka'.