FOTO  Europska prvakinja Petra Brkić: Ne mogu vjerovati da se ostvarilo sve ono o čemu sam oduvijek sanjala

petra
Zlatno odličje osvojila je Petra Brkić, dok su ekipno cure osvojile broncu. Evo što o svom velikom uspjehu kaže Petra za naš portal HERCEGOVINA.info:

Kao prvo čestitke na osvojenoj tituli prvakinje Europe.

Hvala na čestitkama.

Kako se osjećaš nakon osvajanja ove velike titule?

Osjećam se nevjerojatno, ne mogu vjerovati da se ostvarilo sve ono o čemu sam oduvijek sanjala. Stvarno neopisivo.

Možeš li nam u kratkim crtama opisati natjecanje u kome si osvojila zlato?

Europsko natjecanje se dijeli na formacijski i neformacijski dio. A neformacijski dio se opet dijeli na solo i duo izvedbe. Ja sam se natjecala u kategoriji solo pom-pon. 3.mjesto je zauzela djevojka iz Češke, a 2. mjesto je pripalo domaćinima natjecanja koji su godinama bili prvi u toj kategoriji.

Što za tebe znači biti mažoretkinja?

Biti mažoretkinja je za mene smisao života. Divno je imati nešto u čemu možete pronaći sebe i izraziti se. Treniram već 10. godina. One me jednostavno upotpunjuju.

Kome najviše možeš zahvaliti što si dosegla europske visine?

Najviše mogu zahvaliti trenericama Anji i Nataši Puhalo jer su me naučile mnogo čemu, mogu zahvaliti svojim djevojkama u timu, svojim prijateljima i obitelji koji su me uvijek podupirali i vjerovali u mene. A povrh svega najviše mogu zahvaliti Bogu, jer bez Njega se ništa ne bi ostvarilo.

Da li ti je teško uskladiti sve svoje obveze sa treninzima, natjecanjima i putovanjima?

Pa i nije baš. U početku je bilo malo teže, ali kad se sve organizira ništa nije teško.

Što bi ti poručila mladim curama koje bi se željele uključiti u rad mažoretkinja?

Samo jako! Sigurno neće zažaliti. Poručila bi im da je mažoret ples jedna po meni savršena aktivnost ako volite ples, druženje i puuno putovanja. Mostarske mažoretkinje su jedini klub u Mostaru koji u svakoj godini putuje barem na 3 velike europske destinacije na kojim nam zaista bude fenomenalno.Plesati, družiti se sa osobama koje dijele tu strast i ljubav za plesom i pri tom proputovati Europu, nema boljeg osjećaja. U ovom klubu sam od svoje 7 godine, i mislim da to govori sve za sebe o kvaliteti naseg kluba. Upisi će biti 22.9. i 29.9. u 18:30h u velikoj galeriji H.S. Kosače. Za sve informacije se mogu javiti trenerici Anji na broj: 063/316-529

Evo za kraj još neka poruka našim čitateljima?

Željela bih svima poručiti da nikad ne odustaju od onoga što stvarno žele, da se nikada ne prestaju boriti i da nikada ne odustaju od svog cilja bez obzira koliko put prema njemu bio težak.

Osim Petre koja je zlatna na Europskom prvenstvu, ogroman uspjeh ostvarile su i kadetkinje koje su osvojile brončanu medalju u formacijskom dijelu. Za kadetkinje je nastupila 21. djevojka i uspjeh je tim veći što je teže osvojiti medalju u tom ekipnom natjecanju. Još kada se doda da je većina ovih djevojaka po prvi puta na jednom velikom natjecanju, onda je i ova bronca zaista zlatnog sjaja. Trenerica Anja Puhalo nam je kratko rekla da je ponosna na svoje djevojke i ovaj veliki uspjeh koje su ostvarile u Rumunjskoj.

HERCEGOVINA.info