FOTO  Mostarske mažoretkinje osvojile broncu na Europskom natjecanju u Francuskoj

mažoretkinje
...Francuske i s ponosom mozemo recći da smo još jednom pokazale da se nalazimo na samome vrhu mažoret plesa u Europi osvojivši brončanu medalju u kategoriji formacija kadeti pom-pon .
Na ovom natjecanju su sudjelovale ekipe iz 11 europskih zemalja.Konkurencija je bila iznimno jaka te je time i naš uspjeh još i veći.Zlatnu i srebrnu medalju u ovoj kategoriji osvojile su dvije ekipe iz Rumunjske koje su ujedno i prošlogodisnje pobjednice i koje su bile uistinu odlične.

Nase djevojčice su, na najbolji mogući način, pokazale kako se brane boje svoga tima, svoga grada i države. Najveća potpora s tribina stizala je od mažoretkinja grada Vukovara i Tomislavgrada.
Inače, 17.europsko prvenstvo mazoretkinja u Albiju otvoreno je ispred velebne katedrale sv. Cecilije, gdje su se predstavili svi mažoret timovi.
Uslijedio je susret s gradonačelnicom i svečani mimohod gradom. Presretni smo što se i ovaj put naš rad i trud isplatio. Naše djevojčice naporno su trenirale posljednjih mjesec dana i uistinu ostavile svoje srce na plesnom podiju.

Ponosna sam na naš tim, pogotovo što je ovo mnogima od njih prvo veliko natjecanje.

I ovaj put ime Mostarskih mažoretkinja s ponosom smo izgovarali u Francuskoj. Inače, osim natjecanja koje je okrunjeno brončanom medaljom, put u Albi donio je našim djevojčicama i cjelodnevni izlet u Veronu te nezaboravan provod u najvećem vodenom zabavnom parku u ovom dijelu Europe - Aqualandiji. Inače, osim kadetkinja, na ovom su se prvenstvu, u konkurenciji neformacija, predstavile clanice Mostarskih mazoretkinja - Ana Kolobara (solo Pom-pon seniorke) te Lea Alpeza i Ira Hot (duo pom-pon juniorke).

Što se tiče narednih aktivnosti iducih dana uslijedit će audicije i upisi za nove članice. Ne sumnjamo da ce i medju njima biti buduće nositeljice europskih odličja.