FOTO  Drugi dan Red Bull Cliff Diving natjecanja u Mostaru

Red bull skokovi 2023

Za razliku od jučerašnje prve serije skokova, izvedene direktno sa kamenog luka mosta, natjecatelji su danas skakali sa platforme koja je tijekom noći postavljena na mostu kako bi se postigla neophodna visina za cliff diving natjecanje: 21 metar za žene, odnosno 27 metara za muškarce.

Današnja druga serija ponudila je izvrsne skokove i sjajnu skakačku predstavu, u kojoj su se natjecatelji neprestano smjenjivali u vodstvu.

Lidersku poziciju u kategoriji žena zadržala je Kanađanka Molly Carlson, sa svega par bodova više od Australke Rhiannan Iffland koja je sjajnim trostrukim saltom unazad sa dva vijka izbila na drugo mjesto, potisnuvši Njemicu Iris Schmidbauer na treću poziciju.

U muškoj konkurenciji, vodeći je ostao Rumunj Catalin Preda, drugo mjesto zadržao je Ukrajinac Oleksiy Prygorov, dok se na treću poziciju probio Britanac Aidan Heslop.

Natjecanje u Mostaru bi moglo biti odlučujuće u borbi za titule u obje kategorije, jer šestostruka prvakinja Iffland i Rumunj Constantin Popović imaju priliku da eventualnim pobjedama sutra osiguraju  naslove prvaka stanicu prije kraja prvenstva.

Rasplet nas očekuje u sutrašnjem velikom finalu, kada su na rasporedu dvije serije skokova po slobodnom izboru, koji nemaju ograničenje koeficijenta težine. To su najkompleksniji i najatraktivniji skokovi, koji nose veliki broj bodova te natjecateljima omogućavaju da demonstriraju svu raskoš svog talenta i umijeća.

Nema sumnje da će osmo gostovanje svjetske cliff diving elite u našoj zemlji ponuditi još jedan sportski spektakl na Starom mostu, te da nas očekuje uzbudljivo i napeto natjecanje pred vatrenom mostarskom publikom koja se očekuje u velikom broju, kako je to bivalo i svih prethodnih godina.

Zabave u gradu na Neretvi neće manjkati ni u večernjim satima: večeras počinje Old Town Street Fest, koji na šest pozornica u Starom gradu u dva dana donosi nastupe 14 izvođača različitih glazbenih žanrova.

Finale je na rasporedu u subotu 9. rujna, s početkom u 14 sati.