Dodig bolji od Čilića u Münchenu

Bio je ovo treći međusobni meč dvojice najboljih hrvatskih tenisača i druga Dodigova pobjeda. Baš nikakve šanse nije imao Čilić, jedanaesti igrač na svijetu i drugi nositelj turnira. Dodig je vladao terenom od početka, pa do kraja, te je bilo samo upitno na kakav će način okončati ovaj meč.

Odmah u prvom gemu Dodig je došao do breaka i čuvao ga do kraja prve dionice. Inače, u kompletnom prvom setu Čilić nije imao nikakve šanse na suparnički servis.

U drugom se setu igra rasplamsala, odnosno, uslijedili su kiksevi na početnom udarcu, ali je opet Dodig bio korak ispred, napravio je dva breaka, a Čilić jedan. Potom je priča zaključena novom serijom Dodiga koji je još jednom smirio Čilića na njegov početni udarac, te lako zaključio meč iskoristivši četvrtu meč-loptu.

Četiri od osam break-lopti je iskoristio Dodig, a Čilić tek jednu od dvije. Ukupno je Dodig osvojio četrnaest poena više (64:50), te mu u četvrtfinalu slijedi meč protiv pobjednika ogleda Dmitrija Tursunova i Aleksandra Dolgopolova.

gol.hr