Čudesna hrvatska posada pregazila je konkurenciju u novoj disciplini, osvojila zlatnu medalju!

Čudesna hrvatska posada pregazila je konkurenciju u novoj disciplini, osvojila zlatnu medalju!
U bugarskom Plovdivu osvojili su svoju sedmu medalju na svjetskim prvenstvima, čak petu zlatnu, a prvu najsjajniju u ovoj disciplini..

Braća Sinković sjajno su otvorila utrku, poveli od samog početka i na dominantan način došli do slavlja ispred posada Rumunjske i Francuske.

Nije neobično da veslači "šetaju" od jedne do druge, nije čudno ni kad prijeđu iz rimen (svaki veslač po jedno veslo) u skul (svaki s dva vesla) veslanje, ali ne događa da svjetski prvaci u jednom načinu veslanja kao kompletna posada prijeđu u drugo pa i tamo osvoje zlato nakon svega dvije godine veslanja u toj disciplini.

A upravo je to uspjelo Sinkovićima danas, čime su ispisali povijest veslanja Uz dva svjetska zlata u dvojcu na pariće, sada su u trofejne vitrine pospremili i zlato u dvojcu "bez".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Braća Sinković dominirali su finalnom utrkom u Plovdivu od samoga starta, već na četvrtini utrke imali su gotovo sekundu i pol prednosti ispred prvih pratitelja Novozelanđana, na pola staze ta je prednost narasla na gotovo tri sekunde da bi uoči završnih 500 metara imali nedostižnih 3.89 sekundi ispred drugih Rumunja. Ciljem su braća Sinković prošla u vremenu 6:14.96 minuta, 1.94 sekunde ispred srebrnih Rumunja Marius-Vasilea Cozmiuca i Cipriana Tudose, odnosno 2.55 sekundi ispred brončanih Francuza Valentina i Theophilea Onfroya.

Aktualni olimpijski pobjednici u dvojcu na pariće u subotu su osvojili svoje peto svjetsko zlato i to u trećoj različitoj disciplini. Na počecima karijera su s Damirom Martinom i Davidom Šainom osvajali svjetska zlata u četvercu na pariće 2010. i 2013. godine da bi prelaskom u dvojac na pariće i u toj disciplini stigli do još dva zlata 2014. i 2015. godine. Nakon osvajanja olimpijskog zlata u dvojcu na pariće u Rio de Janeiru 2016. odlučili su se na promjenu discipline i prelazak sa "scull" na "rimen" veslanje te su već prošle godine osvojili svjetsko srebro u Sarasoti da bi se ove godine uspeli na svjetski tron.

Za braću Sinković ovo je ukupno sedmo svjetsko odličje, imaju i broncu iz četverca na pariće 2011., a usto imaju u olimpijsko srebro iz Londona u četvercu na pariće.

jutarnji list