Čitlučanka Ivana Rozić većinu sezone sama si je bila trenerica, ali je završila u vrhu Lige Hercegovine

Ivana Rozić
Arman Rizvić

U sklopu 1. Širokobriješke petice održano je proglašenje pobjednika druge sezone LIGE Hercegovine 2023.godine

Pobjednik ovogodišnje Širokobriješke petice je Ivan Dračar vremenom 15:40. Drugo mjesto osvojio je Caleb Greenwich vrijeme 15:58. Treće mjesto osvojio je Ante Pokrajčić vrijeme 16:28.

Najbolja u ženskoj konkurenciji bila je Alma Hrnjić s vremenom 18:25, drugo mjesto osvojila je Emina Alagić s 19:18, dok je treće mjesto osvojila Dijana Manđeralo vrijeme 19:39.

Pobjednik LIGE Hercegovine u muškoj konkurenciji je Ante Pokrajčić s osvojenih 658 bodova, dok je u ženskoj konkurenciji slavila Anđela Talić s osvojenih 643 boda.

Zapanjujuće rezultate ostvarila je Čitlučanka Ivana Rozić koja je novo otkriće. Ova mlada djevojka je svojim trudom i radom u kratkom razdoblju ostvarila odlične rezultate, a većinu vremena je bila svoj osobni trener što je danas iznimno teško. 

"S obzirom na kratko razdoblje u kojem se bavim dugim dionicama i ozljede koje su mi sastavni dio života, mogu reći sa sigurnošću da sam ponosna na sebe", kaže Ivana za Hercegovina.info.

Ne smatra da puno zaostaje za vodećim djevojkama.

"One su za moje godine još curice. Ja sam se našla najstarija u top 5. Time sam pokazala da se sve može u bilo kojem uzrastu, ali samo ako dovoljno želiš.
Baš smo komentirale jednu utrku gdje su prije mene sve djevojčice bile od devet do 13 godina. Tada sam pomislila, da ima neka seniorska katekogrija da bi bila prva u njoj, pri tom mislim i na Ligu Hercegovine".

Ivana Rozić

U idućoj sezoni očekuje i više.

"Sve je moguće uz želju, volju i rad".

Kako smo i napisali, Ivana se gotovo cijelu sezonu pripremala sama, što daje dodatnu težinu njezinu rezultatu.

"Jesam, bilo je jako teško. Na samom početku, nisam znala kako što funkcionira, kakvi su treninzi. Jednom prilikom sam se obratila profesionalnom trkaču, koji me je uputio kako sat funkcionira, na što se trebam fokusirati, u kojoj zoni trebam biti i ostalo.
Radi se o Iliji Jukiću. I ovim putem mu se zahvaljujem što mi je pomogao te prve korake i bio uvijek dostupan kao trener i prijatelj.  Smatram da je svatko od nas bio na početku i trebala mu je pomoć, tako sam i ja zatražila pomoć od profesionalaca", kaže nam.

Suradnju je potom ostavrila s najboljim hrvatskim trkačem.

"Poslije tog razdoblja priprema same sebe, odlučila sam se uzeti trenera koji će me usmjeriti i koji je prošao sve to isto kao što ja prolazim. Na jednom utrci sam pričala s Ivanom Dračarom, sadašnjim trenerom i tako kroz priču mi je se svidjelo njegovo zalaganje, stav i sve ostalo što treba pravi trener posjedovati, a većina ih danas nema. 
Pod riječ trener smatram da nije samo njegov zadatak da ti postavi treninge i to je to. Trener treba uvijek biti dostupan, da zna kako i što treba, ukratko da zna kako dišeš.  Danas je lako bit trener, ali je teško biti onaj pravi i iznad", ističe.

Dosta toga naučila je od Ivana Dračara.

"Dovoljan mi je jedan ali pravi trener koji će me usmjeriti na pravi put. Dosta sam naučila od sadašnjeg trenera i još uvijek učim. Mislim kako ću u skorije vrijeme kroz određeno razdoblje moći sama sebi postaviti trening i ispunjavati ciljeve koje zacrtam", dodaje. 

Za kraj kaže i koji su joj ciljevi u bližoj budućnosti.

"Cilj mi je biti među najboljima. Otići na neke velike utrke izvan BiH i Hrvatske,
osjetiti njihovu moć organizacije, i svega onog drugog što veći gradovi nude", zaključila je Ivana Rozić za Hercegovina.info.

Ivana je u svijet utrka na duge dionice ušla kada se odlučila istrčati jednu humanitarnu utrku za svoje roditelje koji boluju od dijabetesa. Sada je sve preraslo u jednu lijepu priču koja iz dana u dan postaje sve veća.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.