ČITLUČANIN PRVAK HRVATSKE Filip Kozina iz AK Brotnjo osvojio zlato u disciplini troskok

AK Brotnjo,prvaci,filip kozina
ak brotnjo

Proteklog vikenda, 8. i 9. srpnja u Karlovcu, na stadionu Branko Čavlović Čavlek, u organizaciji AK Karlovac, održano je Državno seniorsko prvenstvo Hrvatske u atletici. Članovi AK Brotnjo iz Čitluka bili su odlični i donijeli su četiri nove državne seniorske medalje, navedeno je u priopćenju Atletskog kluba Brotnjo.

"Najuspješniji je bio Filip Kozina koji je postao novi državni prvak u disciplini troskok. Filip je tako tituli u dvorani dodao i titulu seniorskog prvaka i na otvorenom. Seniorski viceprvaci Hrvatske postali su brat i sestra, junior i mlađa juniorka, Luka i Anna Ćurković, oboje u skoku u dalj. Četvrtu medalju za naš klub osvojila je Marija Ivanković u disciplini troskok. Ovo je za naš klub najuspješnije seniorsko prvenstvo, a da bude još zanimljivije sve četiri medalje osvojili smo u svim horizontalnim skokovima" istaknuli su iz AK Brotnjo.

AK Brotnjo,prvaci,filip kozina

Nakon nastupa na seniorskom državnom prvenstvu Hrvatske, članove AK Brotnjo očekuju nastupi na međunarodnim i europskim natjecanjima. Prvo od njih je Balkansko prvenstvo za seniore koje se održava 22. i 23. srpnja u Srbiji, a od 23. do 29. srpnja u Sloveniji će se održati Europski Olimpijski Festival mladih, uz koji članove AK Brotnjo očekuje nastup i na Europskom juniorskom prvenstvu od 6. do 10. kolovoza u Izraelu.