ČESTITALA JOJ I BLANKA VLAŠIĆ Ukrajinka oborila svjetski rekord u skoku u vis

Jaroslava Mahučih
Twitter

Ukrajinska atletičarka, 22-godišnja Jaroslava Mahučih postavila je novi svjetski rekord u skoku u vis na mitingu Dijamantne lige u Parizu.

Aktualna svjetska prvakinja u ovoj disciplini preskočila je letvicu na visini od 2,10 metara čime je za jedan centimetar popravila čak 37 godina star rekord Bugarke Stefke Kostadinove postavljen u kolovozu 1987. na Svjetskom prvenstvu u Rimu, prenose Sportske novosti.

Do nedjelje Mahučih je imala osobni rekord od 2,06 m, da bi u Parizu prvo preskočila letvicu na 2,07 m, a onda i na 2,10 m.

Tijekom posljednjih tri i pol desetljeća najbliže Kostadinovoj je stigla hrvatska šampionka Blanka Vlašić kojoj je najbolji rezultat u karijeri ostao 2,08 m s kojim je sada treća na listi svih vremena, a na društvenim mrežama čestitala je Ukrajinki.

"Napokon! Čestitam", napisala je Blanka.

Dosadašnji rekord u skoku u vis bio je četvrti najstariji rekord u konkurenciji atletičarki, stariji su bili samo oni Čehinje Jarmile Kratochvilove na 800 metara, postavljen 1983., Njemice Marite Koch na 400 metara postavljen 1985. te Ruskinje Natalije Lisovskaje u bacanju kugle iz lipnja 1987.