FOTO  Češka povela sa 1:0 nakon 5 sati i 58 minuta

Hrvatska, Ivo Karlović, ATP Duesseldorf, tenis, Davis cup, Ivo Karlović

Publika u porečkoj Žatici svjedočila je pravom teniskom klasiku. Kada meč traje gotovo šest sati (5:58) tijekom kojeg je Karlović zabio nevjerojatnih 77 as servisa i nije realizirao četiri meč lopte, malo je reći da imamo za čime žaliti. No, treba čestitati i Štepaneku koji je na koncu imao jače živce donevši prvi vrlo vrijedan poen Česima.

Uz to treba naglasiti i da se prvi češki reket osjećao kao na domaćem terenu. U polupraznoj porečkoj Žatici, koja inače prima oko 4 tisuće gledatelja, većina navijača bili su Česi tako da je dojam bio kao da se igra u Brnu, a ne u istarskom gradu. Svaki poen za Štepaneka bio je nagrađen gromoglasim navijanjem s kojim se hrvatska kazališna publika nije mogla, ali i nije htjela nadglasavati. Jedno polufinale Davis cupa zaslužilo je puno bolji tretman nego što su mu pružili stanovnici Poreča. Šteta...

Osim prva tri gema u kojima smo vidjeli dva breaka (po jedan na svakoj strani) ostatak meča bio je tipičan za Ivu Karlovića. Sva četiri seta otišla su do trinaeste igre, a kada to nije mogao biti slučaj u petom i odlučujućem setu, onda se meč otegnuo do impresivnih 5 sati i 58 minuta. I kada smo već pomislili da će Karlović i Štepanek srušiti rekord od 6 sati i 22 minute koji su do sada držali John McEnroe i Mats Wilander, Čeh je stigao do breaka kod 15:14 da bi u sljedećem gemu potvrdio pobjedu.

index.hr/hercegovina.info