C.O.V.I.D. PIKADO Vrhunski projekt na svjetskoj razini u čijoj su organizaciji i Hercegovci

pikado, turnir, Lucky Darts, pero primorac
Hercegovina.info

Brojni sportaši u vrijeme pandemije pokušavaju ostati u formi koliko god je to moguće u ovim okolnostima.

Tako su četvorica mladih Hrvata zaljubljenika u pikado na čelu s Ivanom Močićem iz Drniša, odlučili dane karantene učiniti zanimljivijima te su se bacili u organizaciju online pikado turnira pod nazivom C.O.V.I.D. - Championship Of Various International Darters. Od njihove ideje turnir se pretvorio u natjecanje svjetske razine.

Sadržaj se učitava...

Na turniru će nastupiti poznata imena u svijetu pikada poput Dragutina Pečnjaka, Alana Ljubića, Pere Ljubića, Romea Grbavca, Nene Petrovića, dok će od stranih igrača igrati Nizozemac Danny van Trijp, Austrijanac Michael Rasztovits, Nijemac Nico Kurz, ali i najveće ime ovoga turnira Chris Dobey 'Hollywood'.

Svoj obol u cijeloj priči dali su i iz pikado kluba Lucky Darts iz Čitluka.

"U ovaj projekt smo se odlučili uključiti kao suorganizatori s ciljem da pikado dižemo na stepenicu više, a mislimo da smo u tome uspjeli. Velika svjetska pikado imena su se uključila te sada brojimo više od 450 igrača diljem svijeta. Očekujemo još par igrača svjetske klase ali već je jedan zajedno s nama, to je Chris Dobey, sudionik PDC svjetskog prvenstva", kazao je za hercegovina.info Pero Primorac kapetan Lucky Dartsa.

Turnir se igra online putem web cama ili video poziva i aplikacija za računanje rezultata.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.