FOTO  Boško Bošković - mlada nada APK Zrinjski i HNK Stolac

Stolac - Iskra (pioniri)

Boško je rođen 2001.godine te uspješno nastupa u plivanju za APK Zrinjski, te igra nogomet u pionirima Stoca. Prošle godine je sa predpionirima Stoca uvjerljivo osvojio naslov prvaka u HNŽ-u.

Prošle godine predpioniri su uvjerljivo osvojili naslov prvaka i izborili završnicu. Reci nam nešto o prošloj sezoni?

- Da, prošle sezone smo uvjerljivo osvojili naslov prvaka bez ijednog poraza i remija. Nakon dobro odrađene sezone otišli smo na završnicu u Sarajevo gdje smo osvojili 5. mjesto što je veliki uspjeh za ovaj klub.

Ove sezone pioniri su ušli malo slabije u prvenstvo, jesi li ti zadovoljan igrama i koji je razlog tome?

- Nismo najbolje krenuli u ovu sezonu, ali kako bude sezona odmicala mi ćemo se sve više dizati. Najveći razlog tomu je što u našoj ekipi igraju većinom igrači koji su godinu mlađi od svojih protivnika, ali do kraja sezone očekujem da ćemo biti pri vrhu.

Ovo ljeto proveo si i u kampu Dinama, reci nam nešto o tome?

- U Dinamu sam proveo mjesec dana gdje sam sa ekipom nastupao na turniru u Karlovcu koji smo osvojili, te sam igrao još dvije prijateljske utakmice protiv Vinogradara i HAŠK-a. Jako sam zadovoljan nastupima i to mi je jedno veliko iskustvo za dalje.

Uz nogomet baviš se i plivanjem. Kako si uspio spojiti ta dva sporta?

- Da, plivanje treniram već četiri godine. Volim se baviti sportom, raditi i trenirati i nije mi teško iako treba puno strpljenja, rada, truda i volje. Najveća podrška u svemu tome su mi moji roditelji i treneri.

Uz odlične rezultate u nogometu imaš puno uspjeha i u plivanju:

- U plivanju sam na ljetnom državnom prvenstvu ekipono osvojio 3. mjesto u štafeti 4x50 mješovito. Na kupu u Zlatiboru osvojio sam zlato i srebro na 100 metara slobodno i 100 metara delfin. Ove sezone sam sudjelovao i na triatlonu koji se održao na Buškom jezeru. Tu sam osvojio 7.mjesto u apsolutnoj konkurenciji te zlatnu medalju u svom godištu.

Svaki mladi sportaš ima svoj uzor. Tko tebi predstavlja uzor u nogometu i plivanju?

- U nogometu mi je uzor Luka Modrić koji je pokazao da uz mnogo truda, rada i volje može se uspjeti, a u plivanju mi je moja prijateljica Ana Čović koja je otlišla na Floridu studirat i baviti se plivanjem kao i jedan od najvećih plivača svih vremena Michael Phelps.

Kakve su ti dalje ambicije i planovi u nogometu i plivanju?

- Moje ambicije su da svojim radom pokušam uspjeti u nogometu i da zaigram za neki veliki klub, a u plivanju bi volio osvojiti zlatnu državnu medalju individualno i ekipno.

Poruka čitateljima?

- Pozivam sve mlade neka se bave bilo kojim sportom jer je zdravo za organizam, a tu su još i druženja, putovanja, ali je potrebno puno volje, odricanja i rada.

HERCEGOVINA.info