BiH porazom završila nastup na Europskom prvenstvu

Futsal reprezentacija BiH, Europsko prvenstvo u futsalu
NS BiH

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Amsterdamu od Azerbejdžana sa 4:2 u trećem susretu EURA 2022.

Iako je BiH bila konkretnija na početku i imala više pokušaja, Azerbejdžanci su do prednosti došli u 7. minuti odličnim udarcem Bolinhe. Prije toga Bilal Jelić je imao tri dobra pokušaja, Marijo Aladžić jedan, a Josip Bošković dva od kojih je jedan završio na vratnici golmana Rovshana Huseynlia. Na 2:0 povisio je Eduardo u 11. minuti.

Dallo u 12. minuti pravi prekršaj u šestercu nad Aladžićem i dosuđen je penal za BiH koji je u gol pretvorio kapetan Anel Radmilović. Do kraja prvog poluvremena obje momčadi su imale nekoliko pokušaja, ali se rezultat više nije mijenjao.

U nastavku nakon prvih deset minuta nije bilo golova iako su obje ekipe imale svoje šanse. Igrač Azerbejdžana Felipinho zbog prekršaja dobiva drugi žuti karton u 31. minuti, te je BiH naredne dvije minute imala igrača više. Iskoristili su izabranici Ive Kreze brojčanu prednost, te je Nermin Kahvedžić u 32. minuti izjednačio rezultat na 2:2. Ipak, radost nije dugo trajala jer je već u 33. minuti Rafael Vilela pogodio za 3:2. Za konačnih 4:2 pogodio je Gallo u posljednjoj minuti utakmice.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine su tijekom čitave utakmice imali i veliku podršku s tribina od strane BH Fanaticosa.

Azerbejdžan-Bosna i Hercegovina 4:2 (2:1)

Azerbejdžan: Rovshan Huseynli, Felipinho, Eduardo, Rafael Vilela, Vassoura, Bolinha, Ramiz Chovdarov, Rizvan Farzaliyev, Gallo, Hadi Ahmadi, Isa Atayev. Selektor: Alesio Da Silva

Bosna i Hercegovina: Stanislav Galić, Blago Gašpar, Bilal Jelić, Marijo Aladžić, Nermin Kahvedžić, Darko Milanović, Almedin Bundavica, Josip Sesar, Davor Arnautović, Srđan Ivanković, Anel Radmilović, Josip Bošković, Kristijan Pantić, Samir Gosto. Selektor: Ivo Krezo