BiH pobijedila Latviju i zadržala prvo mjesto u grupi

BiH Latvija odbojka
Odbojkaški savez BiH

Reprezentacije Bosne i Hercegovine pobjedom nad selekcijom Latvije rezultatom 3-0 u setovima (25:12, 25:8, 25:15) i Portugala nad selekcijom Estonije rezultatom 3-1 (24:26, 25:19, 25:19, 25:20) otvorile su drugi turnir Grupe B Srebrene lige CEV-a koji se igra u Zenici.

Nakon četiri odigrana kola, BiH je prvoplasirana sa 10, Portugal je drugoplasirani sa 8, Estonija ima 6, a posljednja Latvija je bez bodova. 

Dvije prvoplasirane selekcije iz ove grupe, zajedno sa dvije prvoplasirane selekcije iz grupe A u kojoj su Slovenija, Austrija, Luksemburg i Izrael, igrat će na Play off-u za plasman u Zlatnu ligu CEV-a koji će se održati 11. i 12. lipnja u Mariboru.

Nakon prvog turnira igranog u Luksemburgu, u Grupi A, Slovenija je vodeća sa 9, druga je Austrija sa 6, treći Izrael sa 3, a četvrti Luksemburg koji je bez bodova. Drugi turnir igra se od 4. do 6. lipnja u Sloveniji.

Podsjetimo, selekcija Bosne i Hercegovine plasirala se na Europsko prvenstvo (to je prvo veliko natjecanje za seniorsku žensku reprezentaciju) koje će se održati od 18. kolovoza do 4. rujna u Srbiji, Hrvatskoj, Rumunjskoj i Bugarskoj.

Izbornik reprezentacije BiH Stevan Ljubičić je kazao: "Više od svega raduje da su i djevojke sa klupe dale značajan doprinos pobjedi. Sve čestitke cijeloj ekipi na pobjedi", navedeno je u priopćenju iz Odbojkaškog saveza BiH.