Atletičarke Brotnja osvojile naslov juniorskih viceprvakinja BiH

Naime, u konkurenciji najboljih juniorki Bosne i Hercegovine, Čitlučanke su potpuno zasluženo osvojile drugo mjesto i laskavi naslov juniorskih viceprvakinja BiH. Prema riječima Bože Gagre, predsjednika AK Brotnjo, atletičarke Brotnja to su odličje osvojile u konkurenciji ekipa atletičarki starijih od njih za dvije do tri godine.

Kažimo i to da su za ekipu Brotnja na prvenstvu u Sarajevu nastupile: Marija Pavičić, Marija Lesko, Marija Soldo, Marija Tomić, Ružica Stojić, Anđela Kovačević, Monika Božić i Ena Jurić.

Inače, pobjednik tog natjecanja je ekipa Slobode iz Tuzle, kojoj je to već treća titula zaredom čime je osigurala nastup u sljedećoj u Ligi prvaka.


Zadovoljan ostvarenim rezultatom i uspjehom svoje ekipe u Sarajevu, trener AK Brotnjo Bojan Ubiparip optimistično ističe kako se nada da će u iduće tri godine to uspjeti i sadašnji naraštaj talentiranih atletičarki Brotnja.

Od Bože Gagre, predsjednika Atletskog kluba Brotnjo, doznali smo da će 10. listopada u 14.30 sati na stadionu Bare u Čitluku održati finale Atletskog kupa BiH za dječake i djevojčice. Kao i do sada, uspješan domaćin tog natjecanja zacijelo će biti AT Brotnjo, a očekuje se nastup nekoliko stotina mladih atletičara i atletičarki iz cijele BiH.

brotnjo.info