Ana Konjuh pobjednica WTA turnira u Nottinghamu!

Ana Konjuh, Wimbledon, tenis, Ana Konjuh, tenis, WTA turnir, Istanbul, Ana Konjuh, wta, Ana Konjuh, US Open, tenis
Sa 1:6, 6:4 i 6:2 dobila je deset godina stariju Rumunjku Monicu Nicolescu, 61. sa svjetske rang liste.

Prvi set, kratko i jasno, previše je Ana griješila. Nicolescu je uzela poklonjeno. U drugom setu Ana nije griješila toliko. U trećem grešaka u odnosu na prvi set nije bilo te Nicolescu nije imala nikakvih izgleda, kao što ga prije nje na travi Nottinghama nisu imale Rogers, DellAcqua, Vickery i Riske.

Za Anom je tjedan za pamćenje. Na njenoj najdražoj podlozi - travi - ostvarila je pet sjajnih pobjeda. U svakom susretu je bila šefica na terenu. Nakon svakog suparnicama nije preostalo ništa nego čestitati i zapljeskati.

Ponedjeljak, 15. lipnja je povijesni dan dubrovačkog sporta. Prvi put u povijesti Dubrovkinja je pobjednica jednog WTA turnira. I dok Ana slavi, dok su čestitkama zatrpani i njezin trener Kristijan Schneider, menadžer Philippe Weiss, kondicijski trener Slaven Hrvoj, zatim njena obitelj, mama Iris, tata Mario, sestre Andrea, Antonia i Antea, podsjetnik kako je priča počela na tenis terenima u Uvali Lapad, kako je na tim istim, svojim terenima, Ana osvojila prve svjetske bodove, kako je u juniorskoj konkurenciji bila svjetski broj jedan s tri osvojena Grand Slam turnira, kako je već godinu dana najmlađa stanovnica sto najboljih na WTA rang listi, kako su za nju mnogi velikani rekli kako će vrlo brzo biti sami svjetski vrh.

Ana hita prema tom vrhu. Teniski i čitav sportski svijet plješće Dubrovkinji na uspjehu u Nottinghamu. Grad Dubrovnik ima pobjednicu WTA turnira! Sjajno!

dubrovacki.hr