Obitelj Dodig obilježila dodjelu priznanja za najbolje sportaše Brotnja

Ivan Dodig, Mladen Mišo Dodig, Petar Dodig, općina čitluk, Sportski savez Brotnja, dodjela priznanja
Hercegovina.info

U sklopu programa obilježavanja današnjeg Dana općine Čitluk, održana je dodjela priznanja za najbolje sportaše ove općine za 2021. godinu. Na 21. svečanosti u organizaciji Športskog saveza Brotnja nagrade i priznanja dodijeljene su u ukupno 21 kategoriji. Između brojnih uspješnih sportaša, po čemu je ova mala općina slobodno možemo reći fenomen u svijetu, istaknula se obitelj Dodig.

Tako je priznanje za najboljeg sportaša, "u paketu" sa svojim kumom Marinom Čilićem, dobio Ivan Dodig. Povijesni uspjeh, olimpijsko srebro u teniskim parovima koje su osvojili Marin Čilić i Ivan Dodig, nezaboravan je sportski događaj iz 2021. godine, ne samo za Brotnjo nego i za hrvatski sport. O onome što je Ivan Dodig prošao u svojoj karijeri pisali smo nebrojeno puta. Danas je Dodig najuspješniji hrvatski tenisač svih vremena s pet osvojenih Grand Slamova u seniorskoj konkurenciji, Davis Cup naslovom i medaljom s Olimpijskih igara. Uistinu impresivna karijera koja još nije završena.

Sezonu za pamćenje imao je i teniski trener, ujedno i brat Ivana Dodiga, Mladen Mišo Dodig. Njemu je nakon fantastičnog niza uspjeha, kao osobnom treneru Ivana Dodiga, srebrna medalja osvojena na Olimpijskim igrama došla kao kruna dosadašnje karijere. On je također bio u trenerskom timu srebrne Davis Cup reprezentacije Hrvatske  koja je prošle godine osvojila srebro u Madridu gdje je bolja bila Rusije.

Ivan Dodig,Mladen Mišo Dodig,Petar Dodig,općina čitluk,Sportski savez Brotnja,dodjela priznanja

U ime braće Dodig priznanja su primile njihove supruke Maja i Marija. (FOTO: Događajnica)

Priznanje za sportsku nadu Brotnja dobio je mladi Petar Dodig. Sin Ivana Dodiga krenuo je njegovim . On već ima osvojenih desetak turnira iz serije 'Festivala tenisa', a sada već uspješno nastupa na državnim prvenstvima Hrvatske i Bosne i Hercegovine do 10 godina. Možemo mu samo poželjeti da krene očevim stopama. Veliki talenat ovaj dječak ima.

Ivan Dodig,Mladen Mišo Dodig,Petar Dodig,općina čitluk,Sportski savez Brotnja,dodjela priznanja

Petar Dodig s trenericom Laurom Latinom Zovko

Valja istaknuti kako je nauspješniji junior Brotnja i Roko Dodig rukometaš HRK Međugorje unuk Žarka Dodiga pionira rukometa i tenisa u Međugorju, inače strica Ivana Dodiga.

Ivan Dodig,Mladen Mišo Dodig,Petar Dodig,općina čitluk,Sportski savez Brotnja,dodjela priznanja

Roko Dodig (FOTO: Događajnica)

Sportske nade Brotnja u 2021. godini:

David Paponja (KK Brotnjo-Hercegovina) Karlo Galić (HNK Brotnjo-Čitluk), Antonio Ivanković, (HRK Međugorje), Manuela Barbarić, (ŽNK Brotnjo), Ivan Prskalo, (HKK Brotnjo), Iva Vasilj (ŽHKK Brotnjo 94), Petar Dodig (TK Međugorje), Bože Prusina (AK Brotnjo), Dragan Soldo (KK Međugorje), Robert Grbavac (NK Međugorje) Petar Prusina, (ŠN AS Međugorje).

U kategoriji mlađih kadeta nagrađeni su: atletičar AK Brotnjo Luka Kordić, te karatašica KK Brotnjo-Hercegovina Iva Lovrić i Anamarija Dugandžić, košarkašica ŽHKK Brotnjo 94.

Šahist Borna Pehar i nogometaš Antonio Prskalo nagrađeni su u kategoriji kadeta, dok su u kategoriji kadetkinja nagrađene atletičarka Anna Ćurković i nogometašica Nika Miletić.

Najuspješnijim sportašima juniorima općine Čitluk u 2021. godini proglašeni su Filip Kozina, atletičar AK Brotnjo i Roko Dodig, rukometaš HRK Međugorje, a nagrade za najuspješnije juniorke općine Čitluk u 2021. godini uručene su Gabrieli Martinović, karatašici KK Brotnjo-Hercegovina i Ivani Tolić, košarkašici ŽHKK Brotnjo 94.

Za postignute vrhunske rezultate u kategoriji mlađih seniora u ovoj kategoriji nagrađeni su Ivan Pehar, karatist KK Hercegovina Zagreb i Filip Odak, rukometaš HRK Izviđač Ljubuški, a za najbolju mlađu seniorku izabrana je nogometašica ŽNK Brotnjo Marija Doko.

Posebna priznanja

Posebno priznanje za sportske uspjehe uručeno je vrataru FC Mostar Stari Grad Stanislavu Galiću za sezonu u kojoj je s FC Mostar SG osvojio naslov državnog prvaka i Kup, te kao dugogodišnji futsal reprezentativac sudjelovao u premijernom plasmanu BiH na Europsko prvenstvo. Priznanje je dobio i nogometni sudac Hrvoje Turudić koji je ima zapaženu sudačku karijeru u Premijer ligi BiH, kao i u Uefinim i Fifinim natjecanjima, ali i Mateo Sušić nogometaš Cluja.

Ovogodišnji dobitnik priznanja „Sportska legenda Brotnja“ je Ante Vidović Rumura, rukometaš koji je ostao zapamćen iz vremena najvećih rezultatskih uspjeha HRK Međugorje kao pravi vođa ekipe i jedan od najkorisnijih igrača u sjajnom razdoblju broćanskog rukometa.

Nagrada Bože Gagro na današnjoj svečanosti posmrtno je dodijeljena pokojnom Žarku Dugandžiću, koji je uz to što je bio istaknuti sveučilišni profesor bio veliki sportski entuzijast i zaljubljenik u karate, pa je tako ostalo zabilježeno da je pokojni Dugandžić s karate majstorom Grgom Luburićem 18. studenog 1980. godine i ostalima utemeljio karate klub Mladost Čerin i postao prvi trener kluba.

Posebno priznanje za doprinos razvoju sporta u Brotnju uručeno je tvrtki Podrumi Andrija za društvenu odgovornost u lokalnoj zajednici, koja se ogleda kroz davanje doprinosa razvoju sporta, posebno pružanju potpore sportskim klubovima za redovite aktivnosti i organizaciju turnir.

Za uspjeh u sportskoj rekreaciji nagrađena je Malonogometna momčad mjesne zajednice Krehin Gradac koja je osvojila Ligu mjesnih zajednica Općine Čitluk za prošlu 2021. godinu i treće mjesto u Ligi Hercegovine.

Jelena Pehar najbolja sportašica Brotnja.

Niz uspješnih sezona u mlađim uzrastima prelaskom u seniorsku konkurenciju nastavila je Jelena Pehar, karatašica KK Ipon Zagreb. Pehar je u 2021. godini osvojila zlatnu medalju na Prvenstvu Balkana, srebrnu na Prvenstvu Hrvatske i ostvarila čitav niz ostalih uspjeha, za što je izabrana za najuspješniju sportašicu seniorku općine Čitluk.