NOVITET U PREMIJER LIGI BiH Završena VAR obuka za 12 sudaca i osam asistenata

var
nsbih
U Trening centru NSBiH u Zenici, završena je kompletna obuka za 12 sudaca i osam asistenata sudaca, koji će u budućnosti obavljati uloge VAR i AVAR na utakmicama Premijer lige.
Obuka, koja je započela krajem travnja, sastojala se od nekoliko faza u skladu sa FIFA IAAP zahtjevima, a završni dio obuke je bilo odigravanje 11 utakmica sa VAR-om, koje su tijekom prošlog i ovog tjedna organizirane u Banjoj Luci i Zenici.
 
Svi polaznici su uspješno završili obuku i stekli VAR certifikat u skladu sa FIFA standardima, odnosno mogućnost da sude utakmice sa VAR-om, kao i da obnašaju ulogu VAR / AVAR sudaca.
Edukaciju su obavili VAR instruktori, Ognjen Valjić i Elmir Pilav, uz podršku kolega iz Hrvatske, Brune Marića i Tomislava Šetke.
 
Već tijekom sljedećeg tjedna, nastavlja se edukacija za drugu grupu sudaca i asistenata sa liste Premijer lige, a sve kako bi spremni dočekali početak naredne natjecateljske sezone.
Takođe, početkom srpnja, VAR instruktori će obići sve klubove Premijer lige, te održati predavanja igračima i trenerima kako bi isti bili upoznati sa principima VAR sustava, te načinom donošenja odluka.