Novi Mamićev biser: Izmislio nagradu i prvu će dodijeliti sam sebi

mamić, Dinamo, Dinamo, zdravko mamić dinamo, Zdravko Mamić, Zdravko Mamić, Zdravko Mamić, Dinamo, Zdravko Mamić, Vlatko Marković, Zdravko Mamić
Klub iz Maksimira imenovat će i nagrađivati pojedince zaslužne za uspjeh Dinama. Naziv nagrade bit će “Ponos Dinama”, a riječ je o staklenoj statui čiji dizajn potpisuje Ivica Propadalo i čiji će premijerni izložak završiti u vitrini Zdravka Mamića.

Izvršnog dopredsjednika Dinama za prvog je laureta predložio Izvršni odbor kluba.

Čeka se zeleno svjetlo

Njegovo ime poslali su skupštini Dinama otkud se očekuje zeleno svjetlo. Otkud vam to? Žao mi je što takve stvari ‘cure’ iz kluba - bio je iznenađen Zdravko Mamić našim pitanjem.

Ne bi bilo korektno od mene da se izjasnim o nečemu što se tek treba dogoditi. Ako se uopće i dogodi - kazao je Mamić koji, prema našim izvorima, još uvijek nije siguran hoće li prihvatiti prijedlog klupske vlade.

Bojazan od javnosti

Glavni razlog tome jest bojazan od reakcije javnosti. Sasvim je jasno kako bi se cijela priča protumačila na način da Mamić sam sebi dodjeljuje priznanje i time samo utvrđuje svoj kult ličnosti. Ionako je već, opće je mišljenje, personifikacija maksimirskog kluba i njegova alfa i omega.

Prijedlog je inicirala nekolicina istaknutih članova IO-a koji smatraju kako je Mamić osoba koja bi trebala ponijeti nagradu - tvrdi naš izvor koji nam je otkrio kako Zdravko

Stiže i ‘Modri lav’

Mamić nije jedini potencijalni slavodobitnik iz Maksimira. Na kraju sezone trebao bi mu se, naime, pridružiti i netko od igrača s obzirom da je IO Dinama utemeljio i nagradu ‘Modri lav’ koju će ponijeti igrač kojeg između sebe izaberu članovi svlačionice.

Obitelj Mamić okupirala i dobar dio nove monografije

Mamić nije okupirao samo Dinamove salone, lože, klupe i svlačionice, nego je u stilu svih autokratskih vladara okupirao i najnovije izdanje klupske monografije. Vječni kroničar svih Dinamovih mijena, Fredi Kramer, koji je Dinamove almanahe jednako vjerno i vrijedno pisao pod zvijezdom, Tuđmanom i Canjugom, novo je izdanje Dinamova leksikona pretjerano ‘prošarao’ i prenaglašeno oslikao svetim imenom Mamić.

Štujući kult novoga vladara, Kramer familiji posvećuje cijelo poglavlje na uvodnim stranicama. Pod velikim naslovom ‘Mamići’, baš kao da je familija najveći potporni stup Dinamove dugovječnosti i tradicije, Fredi ispisuje patetični hvalospjev dinamovštini i vizionarstvu Mamićevih. Pa što drugo doista danas Dinamo i jest nego - Mamići!, prenosi jutarnji.hr