FOTO  Zrinjskom prilike i promašaji, Slovanu pobjeda u Mostaru

Zrinjski Slovan
Hercegovina.info

U 2. pretkolu Lige prvaka nogometaši HŠK Zrinjski večeras su na svom stadionu pod Bijelim Brijegom poraženi od Slovana minimalnim rezultatom 0:1.

Cijelu utakmicu gledali smo ono što su Rendulić i Barišić i najavili na konferenciji za medije. Slovan je stajao u bloku, a lopta je bila u konstantnom posjedu Plemića.

Na prvu pravu priliku čekali smo do 13. minute. Čanađija je sjajnom loptom prebacio obranu Slovana i asistirao za Ćužu koji loptu stiže na drugoj vratnici, ali njegov udarac odlazi iznad vrata.

Dvije minute kasnije vidjeli smo odličan udarac Čanađije kao i obranu Borjana, no sudac je u nastavku te akcije signalizirao zaleđe.

Gosti su svoju prvu priliku imali u 32. minuti. Pucao je glavom Zuberu nakon jednog ubačaja iz slobodnog udarca, ali lopta odlazi iznad grede Marića.

U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena koja se igrala 6 minuta, pokušao je i Tičinović, ali njegov udarac odlazi iznad gola Borjana.

Pokušavao je Zrinjski u prvom djelu preko krila, ali ubačaji nisu bili stizali do Kiša. Borjan je sigurno kupio te lopte, te se netaknutih mreža otišlo na odmor.

U nastavku prvi prijete gosti. Nakon sjajnog proigravanja petom, prema vratima Zrinjskog sjurio se Čavrić, ali njegov udarac u korner odbija Marić.

No, u 53. minuti Slovan vodi. Nakon što je Jakovljević srušio Zuberua gosti su dobili slobodan udarac. Ubacio je Lovat, a Zuberu glavom pospremio loptu u mrežu. Provjeravao se taj pogodak s obzirom da je Zuberu prilikom skoka stavio obje ruke na Ćužu i srušio ga, no VAR soba je rekla kako je sve čisto.

U 57. minuti pokušao je Ćuže, ali njegov udarac brani sigurno Borjan.

U 62. minuti sjajna prilika za Zrinjski. Nakon ubačaja Ćorluke, lopta je došla do Ćuže koji puca pokraj vrata. Imao je Ćuže samog Tomislava Kiša koji je bio u boljoj situaciji, ali Ćuže se odlučio na udarac.

Odličnu priliku za Zrinjski vidjeli smo u 70. minuti. Čanađija je izbacio, Kiš dobro pucao glavom, ali Borjan to fantastično brani.

Osam minuta kasnije još jedna sjajna prilika za Zrinjski. Jakovljević je odlično uposlio Ćorluku, a on pogađa vratnicu Borjana. Ponovno je Tomislav Kiš bio sam na povratnoj lopti kao i kod prilike Ćuže, ali ga Ćorluka nije vidio. Širio je Kiš ruke, ali uzaludno.

U 85. minuti pucao je dobro Abubakari, ali njegov udarac brani Marić.

U drugoj minuti sudačke nadoknade Marić je fantastično obranio jedan dalekometni udarac.

Do kraja utakmice Zrinjski je kružio oko gola Slovana no obrana gostiju je bila odlično postavljena i nije bilo prolaza za Plemiće.

Veliku prednost nosi Slovan za uzvratnu utakmicu za sedam dana kada će u Bratislavi pasti odluka o prolasku u 3. pretkolo Lige prvaka.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.