FOTO/VIDEO  Zrinjski uvjerljivo slavio u hercegovačkom derbiju protiv Širokog Brijega, junak je ponovno Bilbija

Zrinjski Široki Brijeg
Hercegovina.info

U zaostaloj utakmici 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine HŠK Zrinjski večeras je pod Bijelim Brijegom u hercegovačkom derbiju svladao Široki Brijeg uvjerljivim rezultatom 3:0 i tako momčadi s Pecare nanijeli drugi ovosezonski poraz.

Bili su večeras Mostarci bolji protivnik tijekom cijelog susreta, dok s druge strane momčad Ivice Barbarića nije pokazala ono što smo od njih navikli ove sezone, a to je agresivnost i borba za svaku loptu.

Poveo je Zrinjski u 25. minuti. Bila je to fantastična akcija. Jukić je dodao do Ćorluke, on mu loptu vraća petom, a Jukić je šalje u peterac do Bilbije koji pogađa za 1:0.

Imali su 'Plemići' dominaciju do kraja poluvremena, no rezultat se nije mijenjao.

U nastavku, u 50. minuti, sjajno je iz voleja loptu zahvatio Niko Janković, no njegov udarac odlazi pokraj vrata Renata Josipovića.

U 54. minuti pokušao je za goste Vukoja iz slobodnog udarca, ali njegov udarac odlazi iznad grede Čondrića.

U 62. minuti pokušao je glavom Slobodan Jakovljević, ali otišlo je to pokraj vratnice gostiju.

Pet minuta kasnije Zrinjski vodi 2:0. Ubacio je odlično Ćorluka, a Nemanja Bilbija glavom postiže svoj drugi pogodak na utakmici.

Sadržaj se učitava...

Do trećeg pogotka igrači Sergeja Jakirovića dolaze u 76. minuti. Jukić je ubacio za Tičinovića, a ovaj glavom pogađa mrežu Josipovića.

Sadržaj se učitava...

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao i bodovi su zasluženo ostali u Mostaru.

Pobjedom su se Mostarci približili Željezničaru i Širokom Brijegu na samo bod zaostatka, ali i uz dvije utakmice manje koje tek trebaju odigrati.

Standings provided by Sofascore