Zrinjski 'utrpao' Čeliku šest pogodaka na Bilinom Polju i tako krenuo u obranu Kupa

Čelik Zrinjski Kup
HŠK Zrinjski

U okviru šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine nogometaši HŠK Zrinjski svladali su večeras Čelik u Zenici rezultatom 0:6. Počeli su tako Plemići obranu naslova Kupa tamo gdje su ga prošle godine i osvojili protiv Veleža, na stadionu Bilino polje.

Na teren je danas Rendulić od prve minute poslao momčad u sastavu; Marić, Marin, Čanađija, Zlomislić, Sabljić, Radić, Malekinušić, Memija, Maglica, Senić.

Čelik je pak s druge strane istrčao sa sljedećom jedanaestoricom; Durmo, Vardo, Mehić, Durmiš, Međuseljac, Isaković, Mašić, Žuna, Sivac, Begić, Smajić.

Odličan početak u utakmicu imali su Mostarci. Do vodstva su došli već u 7. minuti utakmice. Nakon dobre akcije, odlično je ubacio Memija, a loptu je glavom u mrežu pospremio na drugoj vratnici Franko Sabljić.

Nisu se domaći ni oporavili od početnog šoka stiže novi pogodak. Isaković je u duelu srušio Malekinušića, a sudac Tomić pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Anton Maglica.

Nakon dodavanja Malekinušića u 20. minuti u sjajnoj prilici našao se Anton Maglica i dobro pucao, no lota odlazi tik uz vratnicu vratara Durme.

Čelik Zrinjski Kup

U 25. minuti već je bilo 0:3. Memija je dobro probio desnu stranu i ubacio loptu u peterac za Balića koji ju je promašio, a ona se odbija do Malekinušića koji je zakucava pod gredu.

U trenutku kada su na stadion stigli i navijači Zrinjskog Ultrasi, koji su razvijali svoje transparente, Zrinjski postiže novi pogodak. Fantastičan posao je napravio Darijo Čanađija uz korner liniju. Prodao je tunel jednom nogometašu Čelika i ubacio u peterac, a loptu u mrežu po drugi put večeras posprema Franko Sabljić.

Samo četiri minute kasnije novi pogodak za Plemiće. Ubacio je Memija, lopta preletjela Maglicu koji ju je pokušao uhvatiti glavom, ali ona dolazi do Sabljića koji postiže svoj treći pogodak na utakmici.

Čelik Zrinjski Kup

Na poluvrijeme koje je bilo jednosmjerna ulica otišlo se rezultatom 0:5. Igrači Čelika nisu u prvom dijelu uspjeli uputiti niti jedan udarac prema Mariću iako su imali i tri kornera.

U nastavku smo prvo uzbuđenje vidjeli u 56. minuti. Pucao je Balić, no pogotka nije bilo.

U 62. minuti pokušao je za Zrinjski Antonio Prskalo, no lopta od bloka odlazi u korner. Nakon ubačaja Balića iz kuta Senić je pucao glavom preko grede.

U 70. minuti dobra prilika za Tomislava Kiša koji atraktivno pokušao završiti ubacivanje Memije, ali nije uspio pogoditi mrežu napadač Zrinjskog.

Pet minuta kasnije nova prilika za Zrinjski. Antonio Prskalo je nakon odbijanja u petercu domaćih pogodio gredu.

U 83. minuti vidjeli smo i jednu kakvu takvu priliku Čelika. Pucao je Šarić, ali ide to preko grede.

Pet minuta kasnije Zrinjski dolazi do svog šestog pogotka. Sjajno je ovaj put pogodio Petar Mišić koji je ušao s klupe u drugom dijelu i potvrdio veliku pobjedu svoje momčadi.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.