FOTO/VIDEO  Zrinjski u sjajnom derbiju svladao Velež, odlična utakmica Kiša

Velež Zrinjski
HŠK Zrinjski

Odličan gradski derbi gledali smo večeras u Mostaru na stadionu Arena Rođeni između Veleža i Zrinjskog koji se odigrao pred gotovo punim tribinama.Gotovo, jer iz dobro poznatih razloga navijačkih skupina Red Army i Ultras nije bilo.

U takvom ambijentu bolji su bili nogometaši Zrinjskog koji su slavili rezultatom 1:3.

Prvu prigodu na utakmici vidjeli smo u 19. minuti i ona je donijela pogodak.

Velež Zrinjski

Veliku grešku napravio je Šikalo koji je loptu poslao onako kako upravo ne treba, poprečno, a presjekao ju je Ilinković i odlično pogodio s nekih 20-ak metara za vodstvo Zrinjskog. Možda je tu bolje mogao reagirati i vratar Veleža Slaviša Bogdanović.

U 25. minuti prva prilika za Velež. Walace je isprobao svoj udarac, ali Marić to sigurno hvata.

Samo minutu kasnije odlična prilika na drugoj strani. Nakon odlične akcije za udarac se izborio večeras raspoloženi Tomislav Kiš i dobro pucao, a Bogdanović to krajnjim naporom brani.

U 28. minuti Velež dolazi do poravnanja. Probio je po lijevoj strani Lauš i uputio prizemni ubačaj u peterac Zrinjskog, loše Barišić i Memija su "zaspali", a između njih prolazi Haskić i pogađa iz neposredne blizine za erupciju oduševljenja domaćih navijača. Ništa se kod ovog pogotka ne može prigovoriti vrataru Zrinjskog Mariću.

Četiri minute kasnije Zrinjski je mogao do novog vodstva. Zeljković je lošpom reakcijom spustio loptu do Tomislava Kiša koji puca iz neposredne blizine, ali Bogdanović to fantastično brani.

Velež Zrinjski

No, zato u 34. minuti Bogdanović nije mogao ništa.

Odlično je s desne strane ubacio Ćuže, a Tomislav Kiš svoju dobru igru nagradio je pogotkom glavom. 

Pred sam kraj prvog djela pucao je dobro Ivančić nakon asistencije petom Kiša, ali Bogdanović je bio na mjestu.

Prednošću Zrinjskog 1:2 otišlo se na odmor.

Na prvu prigodu u nastavku čekali smo do 57. minute susreta. Ubacio je Ćorluka, a Kiš puca doslovno ramenom, no Bogdanović još jednom fantastično brani.

U 64. minuti Zrinjski dolazi i do trećeg pogotka.

Nakon što su prethodno nogometaši Zrinjskog dobro gradili igru do šesneasterca Veleža, lopta dolazi do Kiša, a on fenomenalnom asistencijom proigrava Ivančića koji pogađa za povećanje prodnosti Plemića.

U 83. minuti dobro je sve napravio za Velež Brazilac Wallace, ali obrana Zrinjskog dobro je očistila opasnost pred svojim vratima.

Ovim rezultatom Zrinjski je došao do svog 48 boda i sada Širokom Brijegu i Borcu "bježi" velikih 12 bodova, dok je Velež na petom mjestu s 30 osvojenih bodova.

Velež: Bogdanović, Zeljković, Pršeš, Hrkač, Šikalo, Blagojević, Dejanović, Lauš, Domić, Wallace, Haskić.

Zrinjski: Marić, Barišić, Ćorluka, Kiš, Ivančić, Čuže, Jakovljević, Sučić, Ilinković, Memija, Tičinović.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.