FOTO  Zrinjski u odličnom hercegovačkom derbiju svladao Široki Brijeg

HŠK Zrinjski Široki Brijeg
Hercegovina.info

U odličnom hercegovačkom derbiju kojeg smo večeras gledali pod Bijelim Brijegom, Zrinjski je na svom terenu u zaostaloj utakmici 6. kola Premijer lige svladao Široki Brijeg rezultatom 3:1, a sve pogotke vidjeli smo u prvom dijelu.

Plemići su u ovaj susret ušli s promjenom na klupi. Nakon odlaska Krunoslava Rendulića, Zrinjski je s klupe vodio Mario Ivanković. Zrinjskom je pobjeda bila nužna kako bi ostao u utrci s Borcem za vodeću poziciju, dok je Široki želio zadržati priključak za vrhom i mjestima koje vode u Europu.

Mario Ivanković odlučio se za sljedeću jedanaestoricu: Marić, Ćorluka, Zlomslić, Radić, Malekinušić, Ramić, Ivančić, Ćuže, Memija, Senić, Bilbija

Marijan Budimir s druge strane na teren je od početka na teren poslao momčad u sastavu: Tomić, Pranjić, Šaravanja, Capan, Chinedu, Šuto, Matić, Mamić, Ćavar, Kuprešak, Tomić

Već u 3. minuti zatresla se mreža. Ubacio je Bilbija, Malekinušić glavom prebacio loptu na drugu vratnicu, a Ivančić pogađa glavom. No, nogometaš Zrinjskog bio je u zaleđu.

Samo tri minute kasnije nova prilika za Plemiće. Pucao je odlično Mario Ćuže na dodavanje Bilbije, ali lopta odsjeda na gredi.

U sljedećem napadu prilika za Široki. Pucao je dobro kapetan Ćavar, ali Marić odbija loptu. Na nju natrčava Chinedu, a Marić i to brani. No, da je Nigerijac to i pospremio u mrežu ne bi bilo ništa od pogotka jer je bio u zaleđu.

Odličan početak utakmice. Samo minutu kasnije prijeti Malekinušić s ivice kaznenog prostora, no Tomić je ponovno dobro reagira.

U 10. minuti Zrinjski vodi. Ćuže je odlično ubacio, Josip Ćorluka pogađa glavom za slavlje domaćih.

HŠK Zrinjski Široki Brijeg

Samo dvije minute kasnije već je 2:0. Ubacio je Ivančić, a Bilbija pogodio. Imao je na ruci tu loptu vratar gostiju Tomić, ali ona ipak odlazi u mrežu.

Pokušao je u 22. minuti za Široki Flip Matić. Lijepo je gađao nogometaš Širokog, ali lopta odlazi iznad vrata.

No, minutu kasnije pogodak za Široki. Glupost je napravio Ramić, poigravao se ispred Marića, Ćavar mu uzeo loptu i sjajnim udarcem je zakucao pod gredu. Nije želio kapetan Širokog slaviti pogodak s obzirom da je nosio dres Zrinjskog.

Već u sljedećem napadu mogli su gosti do poravnanja. Pucao je Matić glavom, a Marić to odlično brani.

HŠK Zrinjski Široki Brijeg

U 29. minuti Široki je ponovno bio blizu pogotka. Sve je sam napravio Chinedu, ali lopta odlazi tik uz vratnicu.

U 32. minuti odlično je iz voleja pucao Ćavar, no Marić još jednom brani.

U 44. minuti Zrinjski dolazi i do trećeg pogotka. Ćuže je napravio dar-mar u šesnaestercu Širokog Brijega i pucao, a na odbijenu loptu natržava Nemanja Bilbija i posprema je u mrežu.

HŠK Zrinjski Široki Brijeg

Na poluvrijeme se otišlo s prednošću Zrinjskog od dva pogotka razlike.

Na poluvremenu je Budimir u svlačionici ostavio Pranjića i Matića, a u igru poslao Dadića i Buljana.

U nastavku je prvi zaprijetio Zrinjski. Pucao je Ivančić, a Tomić to brani. U 60. minuti u dobroj prilici je bio Ćuže do kojeg je lopta došla na drugoj vratnici, no nogometaš Zrinjskog puca visoko preko grede.

Sjajna prilika za Zrinjski u 63. minuti. Ivančić je odlično vratio povratnu loptu za Bilbiju, a on puca tik uz vratnicu. Malo je nedostajalo da kapetan Zrinjskog stigne do svog trećeg pogotka na utakmici večeras.

Nakon pokušaja Bilbije igra se primirala, a treneri obje momčadi napravili su po nekoliko izmjena. Kod Širokog su u igru ušli Plazonja, Marko Matić i Gašpar, a igru napustili Capan, Chinedu i Mamić

S druge strane Ivanković je u igru uveo Čanađiju, Jukića, Sabljića i Mišića, a na klupu su otišli Ćuže, Ramić, Malekinušić i Ivančić.

U 90. minuti u igru je umjesto Zlomislića ušao Mato Stanić.

U sudačkoj nadoknadi dobra prilika za Široki. Pucao je Gašpar, no lopta odlazi iznad vrata. Bio je to ujedno i posljednji pokušaj na utakmici koja je završila pobjedom Plemića od 3:1.

Ovom pobjedom Zrinjski se primaknuo Borcu na samo četiri boda zaostatka i sada je na drugom mjestu s 29 osvojenih bodova, dok je Široki na šestom mjestu s devet bodova manje, ali i utakmicom manje.

Standings provided by Sofascore

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.