ZRINJSKI U MEĐUGORJU Rendulić nam otkrio na kojoj poziciji može doći pojačanje, a Tomislav Kiš obećao samo jednu stvar

HŠK Zrinjski,Krunoslav Rendulić,tomislav kiš
Hercegovina.info

Nakon što su prvi tjedan odradili u Mostaru, nogometaši HŠK Zrinjski danas su stigli u Međugorje gdje će odraditi pripreme koje će trajati četiri tjedana. U sklopu istih bit će odigrano i nekoliko prijateljskih-kontrolnih susreta kako bi se nogometaši Krunoslava Rendulića što bolje spremili za nastavak sezone i obranu naslova prvaka.

U Međugorju je Plemiće dočekalo ne baš lijepo vrijeme. Kiša će prema prognozama padati cijeli tjedan, no nema izgovora, mora se naporno raditi.

"Planirana su tri do četiri tjedna priprema ovdje u Međugorju, ali po meni je izvjesnije da će to biti četiri tjedna. Vrijeme nas evo kao što vidite nije poslužilo. Nadamo se da će se i ono s protokom vremena stabilizirati. Ekspedicija broji 27 nogometaša, imamo nekih sitnih ozljeda, Vidjet ćemo još danas kakvo će biti zdravstveno stanje", kaže Rendulić za Hercegovina.info.

HŠK Zrinjski,Krunoslav Rendulić,tomislav kiš

"Prijateljske utakmice su dogovorene. Tražimo još protivnika za 1. ili 2. veljače.

"Zadovoljan sam učinjen. Istina, otišao je Niko Janković koji je dao veliki obol uspjesima Zrinjskog i sigurno je kako će nam nedostajati. Nadomjestili smo ga s dva vezna igrača koji su kroz ovaj tjedan pokazali da imaju kvalitetu i Vukotić koji je mlad igrač, a Ivančić je iskusan HNL nogometaš. Tomislav Kiš je provjeren strijelac koji je u karijeri postigao preko 100 pogodaka. Bio je u Belgiji, Mađarskoj... On ima kvalitetu i sigurno će rasteretiti Bilbiju. Jednako tako može igrati i polušpicu, a u nekim varijantama i veznog u trojci", ističe trener Zrinjskog.

HŠK Zrinjski,Krunoslav Rendulić,tomislav kiš

Kristijan Stanić ponovno među svojim 'Plemićima'.

"Svaki kvalitetan igrač je dobrodošao. Još uvijek tražimo. Mogli bi se pojačati na poziciji lijevog boka. Tu imamo Bekića i mladog Brekala, a Maglica više nije s nama. Ukoliko tu budemo mogli naći jednog nogometaša da pokriva tu poziciju. No, i ako ga ne nađemo imamo Brekala koji se pokazao. Ne "gori", ali ako se pojavi neki dobar igrač zašto ne", kazao je Rendulić.

Dodajmo i kako je danas za Zrinjski potpisao mladi vratar 18-godišnji Luka Pršlja koji pod Bijeli Brijeg stiže iz Maksimira, iz Dinama i mladi je reprezentativac BiH, a suradnja s njim dogovorena je na tri i pol godine.

Najzvučnije pojačanje Zrinjskog svakako je Tomislav Kiš.

"Dočekali su me odlični momci koji su me uistinu jako dobro prihvatili. Znam dobro od prije kakav je Zrinjski klub. Neke od momaka znam od prije igrao sam s njima. Dojmovi su lijepi i sretan sam i zadovoljan što sam stigao", kaže nam Kiš.

HŠK Zrinjski,Krunoslav Rendulić,tomislav kiš

"Pratio sam uvijek iz Hrvatske Premijer ligu BiH. Blizu su Hrvatska i BiH pa se prati i jedna i druga liga", dodaje.

Pogotke nije želio obećati, to se ne radi, ali cilj je jasan.

"Nećemo obećavati nikakve brojke i pogotke. Ja ću dati sve od sebe da pokušamo osvojiti sve što se osvojiti može", rekla nam je nova "desetka" Plemića.

Najmlađi dvojac na pripremama su Antonio Prskalo i Marko Kozina. Tu u Međugorju su na "svom terenu". Kozina je inače iz Međugorja, a Prskalo iz Čitluka. 

HŠK Zrinjski,Krunoslav Rendulić,tomislav kiš

"Sretni smo što smo uopće s ekipom i što smo dobili priliku da radimo s prvom momčadi i s novim trenereom Rendulićem i njegovim stožerom. Mi ćemo dati sve od sebe da se pokušamo nametnuti treneru o odradimo dobre pripreme rekli su nam.

HŠK Zrinjski,Krunoslav Rendulić,tomislav kiš

O Rendulićevom pomoćniku Nenadu Gagri posljednjih dana kružile su priče kako odlazi u stožer novog izbornika BiH, a danas je to dobilo i svoju potvrdu. Uz njega će u reprezentaciji Hadžibegićevi pomoćnici biti Elvir Rahimić, Almir Seferović, Mehmed Janjoš i Siniša Mrkobrada.

Prvu kontrolnu utakmicu Zrinjski će igrati u subotu 21. siječnja u 11 sati protiv Kruševa.