ZRINJSKI U MEĐUGORJU Argentinac Corda nam je otkrio koji mu je cilj, a trener Petrović hoće li biti još pojačanja

Zrinjski na pripremama u Međugorju
Hercegovina.info

Nogometaši HŠK Zrinjski ušli su u drugi tjedan priprema. Danas točno u podne, Plemići su stigli u svoju stalnu pripremnu bazu u Međugorje, gdje će se pripremati za nastavak sezone sljedeća tri tjedna. U Međugorju ih je dočekala lagana kiša, no tereni su u izuzetno dobrom stanju, tako da su uvjeti više nego dobri.

Prije treninga na putu ka terenu sreli smo i najnovije pojačanje Zrinjskog Argentinca Sebastiana Cordu.

"Jako mi se sviđa ovdje. Sve je u najboljem redu, uvjeti su dobri i sada je na nama da se idemo što bolje spremiti za prvenstvo", kaže Corda za Hercegovina.info.

Zrinjski na pripremama u Međugorju

Prije nego je stigao u Zrinjski, informirao se o klubu.

"Dobro sam upoznat sa situacijom i klubom u kojim sam stigao. Ovo je veliki klub, ali i velik stvar za mene i jako sam zadovoljan. Što se tiče ekipe, mogu vidjeti da je ona baš dobra. Moj argentinski menadžer jako dobro poznaje klubove i situaciju na ovim prostorima, u BiH, Hrvatskoj i zemljama u okruženju, tako da sam sve dobro saznao o Zrinjskom. Ekipa nam je jako dobra."

Pitamo ga i u kakvom je fizičkom stanju.

"U vrlo dobrom. Mogu reći kako sam s tim dijelom više nego zadovoljan".

U Zrinjski je došao kako bi osvajao trofeje kaže nam.

"To se vrlo dobro zna. Naši ciljevi su osvajanje naslova prvaka, ali i ponovno osvajanje Kupa BiH".

Zrinjski na pripremama u Međugorju

Unatoč velikoj promjeni zadovoljan je dolaskom.

"Mostar je jako lijep i sviđa mi se, jedino što se moram malo prilagoditi na trenutnu temperaturu. U Buenos Airesu je sada vrlo vruće. Supruga mi je još uvijek u Argentini, ali uskoro bi mi se trebala pridružiti u Mostaru", rekao nam je novi Plemić koji je na treningu uzeo opremu s brojem 88 koju je svojedobno nosio Karlo Kamenar.

Trener Željko Petrović iza sebe ima prvih tjedan rada sa svojom novom ekipom.

"Imamo odličan tjedan iza sebe. Zadovoljan sam od prvog dana sa svime. Ono što me najviše veseli je da su naši igrači pravi profesionalci koji jako dobro rade. Upoznali smo se i to je najbitnije. Od danas krećemo znatno jače", kaže nam Petrović.

Zrinjski na pripremama u Međugorju

Sve ide po planu, no ima i nekih problema.

"Zadnja linija ima problema s ozljedama, Jakovljević, Barišić, Senić i Ćorluka. No, mislim da će sve uskoro biti u najboljem redu. Upravo sam obavio razgovor s liječnikom. Oni će odraditi potrebne terapije i možemo očekivati da nam se idući tjedan priključe bar jedan ili dvojica od njih".

Zrinjski na pripremama u Međugorju

Prvi put je u međugorskom kampu. Oduševljen je.

"Jednom riječju fenomenalno. Odmah po dolasku bili smo ljudima koji održavaju terene. Iz hotela izlazite doslovno na teren, to nema na puno mjesta u svijetu. Imamo na raspolaganju ovaj prvi teren, ali ukoliko bude obilnih kiša onda ćemo se preseliti na neki drugi jer ne želimo ga uništiti sebi za utakmice, ali ni ljudima koji ovdje vrijedno rade ni drugim ekipama koje stižu".

Zrinjski na pripremama u Međugorju

Plan priprema je poznat.

"Plan je da ovdje radimo tri tjedna, a kroz njih ćemo svake subote imati utakmice, znači tri utakmice. Dvije će se odigrati ovdje, a jedna u Šibeniku protiv Klagenfurta".

Kada su u pitanju pojačanja, u Zrinjski su proteklih dana stigla tri. Petrović ističe kako ne očekuje više dolazaka. Jednog igrača posebno je istaknuo.

"Vidjet ćemo jedino što je s igračima koji još uvijek imaju neriješen status. Oni će dobiti trenera s kojim će raditi, pa ćemo vidjeti hoće li se možda još netko od njih vratiti. Sve u svemu mislim da dolazaka i više neće biti. Došli su nam Corda i Brekalo, a u klub se vratio i Savić. To je za nas ogromno pojačanje. Savića znam od ranije, dobro sam ga "prostudirao". Ako on bude na 80 posto onoga što je ranije bio u Zrinjskom mi smo dobili pravo pojačanje, a ja mislim da hoće. Domaći je, poznaje mentalitet i nema tu puno prilagodbe. Kada su u pitanju odlasci, mislim da njih neće biti, eventualno ako za nekoga od igrača stigne tako dobra ponuda da je klub ne može odbiti, a to nikada ne možemo znati", kazao je Petrović za Hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.