VIDEO  Zrinjski u gostima 'pospremio' pet golova u mrežu Borca

Borac i Zrinjski
FK Borac

U derbi susretu 5. kola Premijer lige nogometaši Zrinjskog su kao gosti deklasirali aktualnog prvaka banjalučki Borac rezultatom 1-5, te su nastavili sa sjajnim partijama ove sezone. S druge strane, Banjalučani su produbili krizu i zakovani su za samo dno ljestvice.

Zrinjski je znalački iskoristio sve slabosti i greške Borca, koji je posljednji domaći poraz doživio još 29. veljače 2020. godine od Sarajeva rezultatom 0-2, piše Klix.

U 28. minuti Zrinjski je poveo nakon lijepe akcije i to poslije ubačaja Ćorluke lopta je stigla do Kamenara koji je jako preciznim udarcem s 15 metara matirao Ćetkovića za 0-1.

Šest minuta kasnije Ćosić je napravio kardinalnu grešku, a Bašić je ukrao loptu i s desetak metara je poslao u mrežu za 0-2. Pitanje pobjednika praktično je riješeno u 39. minuti. Gosti su izveli brz napad, Tičinović se namjestio na udarac s vrha šesnaesterca i krasnim golom donio je veliku prednost Mostarcima 0-3.

Sadržaj se učitava...

Vranješ je u 45. minuti smanjio rezultat na 1-3. Sve nade aktualnom prvaku ugasio je njihov bivši igrač Nemanja Bilbija koji je u 55. minuti odbijenu loptu poslije šuta Kamenara dočekao na petercu i lako je pospremio u mrežu za 1-4. Ali to nije bilo sve. U sudijskoj nadoknadi Ćorluka je ubacio s desne strane, a Jovanović je postigao autogol za konačnih 1-5 i nezapamćen debakl Borca na svom terenu.

Zrinjski je treći na ljestvici s 10 bodova i utakmicom manje protiv Veleža, dok je Borac na samom dnu sa samo dva boda, ali i oni imaju utakmicu manje s Tuzla Cityjem. Mostarci će u narednom kolu igrati novi derbi protiv Tuzla Ciytja, dok Borac gostuje u Prijedoru protiv Rudara.