VIDEO  Zrinjski svladao Tuzla City uz prvijenac Prskala, gosti prosvjedovali zbog jedanaesterca

Zrinjski Tuzla City
HŠK Zrinjski

U 13. kolu premijer lige Bosne i Hercegovine, nogometaši HŠK Zrinjski svladali su Tuzla City rezultatom 3:1, a većinu toga danas smo vidjeli u drugom poluvremenu.

Iako ne Zrinjski na odmor otišao s prednošću, u prvom dijelu izglednije i opasnije prigode.

Prvi je u 10. minuti zaprijetio Irfan Hadžić. Dobro je reagirao Marić.

Nakon kornera Marić je ponovno odlično reagirao nakon što je jedan nogometaš gostiju iz gužve pucao glavom.

Puno sreće u 21. minuti za Zrinjski. Pantelić je pucao glavom i pogodio vratnicu, a Radić se prilikom izbacivanja te lopte poskliznuo i zamalo je poslao u vlastitu mrežu. Sve je završilo ubacivanjem iz kuta za goste.

Zrinjski Tuzla City

Dobro je potegnuo iz daljine u 30. minuti Tino Sven Sušić, no odlazi to malo iznad grede.

U sljedećem napadu na suprotnoj strani jedenaesterac za Zrinjski. Ćuže je bio u remplanju s Kobiljarom u kaznenom prostoru. Kobiljar je pao i rukama zagrlio loptu, a sudac Jelić pokazao na bijelu točku. Burni prosvjedi bili su od strane gostiju, naročito na pomoćnog suca, no odluka je donesena. Bilbija je uzeo loptu i pogodio za vodstvo. Sporna situacija o kojoj će se još govoriti.

Zrinjski Tuzla City

Pokušali su još do poluvremena za Zrinjski Kiš i Ćuže, ali promjene rezultata nije bilo.

U nastavku prvi prijeti Zrinjski. U 51. minuti Franko Sabljić nakon jednog ubačaja pogađa vratnicu.

Do drugog pogotka Zrinjski dolazi u 63. minuti. Malekinušić je dobro uposlio Ćužu kojem nije bilo teško pospremiti loptu u mrežu. Tražili su gosti zaleđe Malekinušića, no od toga nije bilo ništa.

Zrinjski Tuzla City

U 71. minuti gosti dolaze do pogotka. Ubacio je Nukić, zaspala obrana Zrinjskog, a Mehanović svladao Marića.

Pokušao je u 75. minuti za Zrinjski mladi Antonio Prskalo iz slobodnog udarca, ali nije nije to bilo precizno. No, zato je Prskalo precizan bio tri minute kasnije. Ubacio je Malekinušić, Bilbija sjajno spustio loptu za Prskala koji je vanjskim dijelom kopačke šalje preko linije. Zaustavio je težak teren malo tu loptu. 

Sadržaj se učitava...

Prvijenac je ovo bio za Prskala koji je burno proslavio s Ultrasima, a Jelić mu je zbog skidanja dresa pokažao žuti karton.

Do kraja utakmice vidjeli smo još prilike Memije, Bilbije te stopostotnu Antona Maglice, no rezultat se nije mijenjao i Zrinski je došao no nova tri boda.

Standings provided by Sofascore