FOTO  Zrinjski slavio u gradskom derbiju i preuzeo vrh ljestvice

Zrinjski Velež
Hercegovina.info

U zaostaloj utakmici 6. kola Premijer lige BiH nogometaši HŠK Zrinjski večeras su u gradskom derbiju pod Bijelim Brijegom svladali Velež rezultatom 1:0 i tako zasjeli na vrh prvenstvene ljestvice. Čovjek odluke bio je Almir Bekić.

Prvi su zaprijetili Plemići u 2. minuti, ali udarac Barišića odlazi iznad vrata. U 9. minuti ponovno prijete domaći, kada je nakon dobre kombinacije s Jankovićem pucao Ilinković, ali njegov udarac blokira obrana gostiju.

No, samo minutu kasnije Zrinjski vodi. Dupli pas su na korneru odigrali Janković i Tičinović. Janković potom loptu šalje na vrh šesnaesterca, a Bekić je zakucava pod gredu Slaviše Bogdanovića.

U 35. minuti Sučić je pogriješio, Bajrić dodao do Zajmovića, ali njegov udarac blokira danas odlični Jakovljević. 

U nastavku nismo vidjeli puno toga. Vrijedi izdvojiti tek udarac Malekinušića glavom u 82. minuti, ali pogotka nije bilo. Do kraja utakmice dva pokušaja imao je Bilbija, ali na kraju je ostao onaj rezultat kojeg je u 10. minuti postavio Bekić.

Zrinjski je tako s nova tri boda došao na prvo mjesto i sada broji 27 bodova iz 12 susreta (utakmicu manje imaju Plemići), dok je Velež ostao na sedmom mjestu sa 16 osvojenih bodova.