FOTO/VIDEO  Zrinjski slavio u derbiju protiv Sarajeva, Bilbija srušio Wagnera

Stadion HŠK Zrinjski,FK Sarajevo,premijer liga BIH natjecanje
HŠK Zrinjski

U derbiju 9. kola Premijer lige BiH nogometaši HŠK Zrinjski svladali su FK Sarajevo s visokih 4:1 i upisali važne bodove nakon poraza u Banjoj Luci od Borca.

Bolje su večeras ipak utakmicu otvorili igrači Feđe Dudića. U 17. minuti Mulahusejnović je odlično probio po desnoj nakon što ga je petom sjajno proigrao Džafić, a onda je uposlio Varešanovića koji loptu poslao iza leđa Čondrića. Bila je to akcija iz udžbenika nogometaša Sarajeva.

No, radost gostiju je kratko trajala. Samo četiri minute kasnije Zrinjski dolazi do poravnanja. Tomašević je srušio večeras sjajnog Ćužu, a sudac je pokazao na bijelu točku. Siguran realizator bio je Nemanja Bilbija koji je ovim pogotkom prestigao legendarnog Wagnera i postao najbolji strijelac Premijer lige BiH u povijesti sa 126 pogodaka.

Sadržaj se učitava...

Deset minuta kasnije 'Plemići' dolaze do preokreta. Sjajno su kombinirali igrači Zrinjskog, Ćuže odlično ubacio, a Igor Savić još ljepše pogodio za vodstvo Zrinjskog.

U 40. minuti već je 3:1. Savić je uzvratio asistenciju Ćuži, koji se majstorski oslobodio čuvara i odlično pogodio mrežu gostiju. Fantastična večer mladog Ćuže.

U nastavku smo na prvu prigodu čekali do 60. minute. Pucao je iz slobodnog udarca Niko Janković koji je pogodio vratnicu.

No, osam minuta kasnije Zrinjski dolazi do četvrtog pogotka. Dupli pas su odigrali Janković i Bekić, a Bekić sjajno bez gledanja šalje loptu za Bilbiju koji pogađa za novu erupciju oduševljenja pod Bijelim Brijegom.

I to je bila akcija iz udžbenika, ovog puta od strane igrača Sergeja Jakirovića.

Mogli su 'Plemići' i do petog pogotka u 78. minuti, ali udarac Karla Kamenara brani vratar Sarajeva Šahinović. 

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao i Zrinjski je zasluženo slavio i osvojio tri boda.

Standings provided by SofaScore LiveScore