VIDEO  Zrinjski slavio na užasnom terenu u Bihaću, igrao Toni Šunjić, Karačić obranio penal

Jedinstvo Bihać Zrinjski
Jedinstvo Bihać

U prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine nogometaši HŠK Zrinjski su slavili na gostovanju kod Jedinstva u Bihaću rezultatom 0:1.

Utakmica se igrala po užasnom terenu, toliko lošem, da se uopće postavlja pitanje ima li smisla igrati nogometa na istom ili istima diljem BiH. 

No, Zrinjski se i u takvim uvjetima bolje snašao.

Domaći su na teren istrčali u sljedećem sastavu: Bilić, Alibegović, Stojnić, Imamagić, Jusić, Kojić, Zarić, Smailović, Guskić, Mizić, Hadrović.

S druge strane trener Plemića Željko Petrović od početka je na teren poslao sljedeću jedanaestoricu: Karačić, Brekalo, Ćorluka, Jukić, Zlomislić, Mulahusejnović, Hrvanović, Bradarić, Lukanić, Šunjić, Magdić.

Jedinstvo Zrinjski Kup

Prvu priliku bilježimo u 5. minuti kada je Mulahusejnović odlično primio jedno dodavanje Ćorluke i iz okreta opalio, no lopta odlazi iznad grede.

Pokušavao je Zrinjski nakon toga nekoliko puta iz prekida no rezultat se nije mijenjao.

U 41. minuti ozbiljno su zaprijetili domaći preko Kojića nakon kornera, ali pogotka nije bilo.

No, zato pogodak nakon kornera stiže na drugoj strani u 44. minuti. Najbolje se u gužvi snašao Aldin Hrvanović i zakucao loptu pod gredu.

Sadržaj se učitava...

Minutu kasnije imao je Zrinjski još jednu veliku prigodu. Pucao je snažno Mulahusejnović, ali lopta odsjeda na gredi.

Jedinstvo Zrinjski Kup

Početkom nastavka, u 56. minuti, vidjeli smo kazneni udarac za domaće. Zlomislić je igrao rukom, a sudac Tomić pokazao na bijelu točku.

Imamagić je prilikom izvođenja penala "glumio Marka Livaju", a Karačić brani njegov udarac. Nonšalantno je to bilo od strane igrače Jedinstva.

U 84. minuti vidjeli smo i jedan težak prekršaj Sabljića na Kojiću, no napadač Zrinjskog prošao je sa žutim kartonom.

Do kraja utakmice zaprijetilo je još jednom Jedinstvo, ali Karačić je bio na mjestu, tako da se rezultat nije mijenjao i Zrinjski je zasluženo slavio.

Uzvrat se igra za dva tjedna u Mostaru.