Zrinjski razbio Tuzla City, Široki svladao Velež na praznoj Pecari

Stadion HŠK Zrinjski, BH Telecom Premijer liga BIH

Vikend za nama donio nam je kolo PL BiH  u nogometu. Ostvareni su slijedeći rezultati:

FK Radnik – FK Sarajevo 1:1
NK Čelik – FK Zvijezda 09 2:1
HŠK Zrinjski – FK Tuzla City, 4:0
FK Sloboda – FK Željezničar 0:4
FK Mladost – FK Borac 1:1
NK Široki Brijeg – FK Velež 1:0


FK Radnik – FK Sarajevo 1:1
Kao što smo i najavljivali utakmica u Bijeljini između Radnika i Sarajeva bila je uzbudljiva i neizvjesna do samog kraja. Na koncu završilo je neodlučeno i s obzirom na stanje na terenu to je i najrealniji rezultat ovoga susreta.


NK Čelik – FK Zvijezda 09 2:1

Zvijezda 09 je stigla u Zenicu da pokuša iznenaditi Čelik. Gosti su prvi došli do vodstva i na najboljem putu da ostvare svoj cilj, ali je Čelik smogao snage da preokrene i na kraju ipak zasluženo slavi.


HŠK Zrinjski – FK Tuzla City, 4:0

Najborbenija utakmica Zrinjskog u ovoj sezoni, a ceh borbenosti platila je Tuzla City koja je Mostar napustila s četiri pogotka u mreži. Zrinjski je odigrao odličnu utakmicu po jako teškom terenu i pobjeda Plemića je i više nego zaslužena.

FK Sloboda – FK Željezničar 0:4


Željezničar je protutnjao kroz Tuzlu i rezultat od 0:4 dovoljno govori o odnosu snaga na terenu. Željezničar se nakon ove pobjede vratio na diobu prvog mjesta, dok će Sloboda morati uložiti puno više da bi se odmakla iz opasne zone.

FK Mladost – FK Borac 1:1

Mladost i Borac odigrali su neodlučeno 1:1 u dinamičnoj utakmici koja je obilovala prigodama na obije strane. Domaći su imali primjedbi na suđenje, a Borac može žaliti za punim plijenom jer je u samom finišu imao par kolosalnih prigoda.


NK Široki Brijeg – FK Velež 1:0

Na natopljenoj Pecari Velež je izgubio od Širokog Brijega rezultatom 1:0. S obzirom na teške uvjete bila je to dobra utakmica u kojoj se domaćin bolje snašao i slavio je još jednu utakmicu pred praznim tribinama.