Blamaža Zrinjskog u Ugljeviku, težak poraz Širokog na Koševu

NK Široki Brijeg, FK Sarajevo, BH Telecom Premijer liga BIH

U subotu i nedjelju odigrano je 15. kolo Premijer lige BiH u nogometu.

FK Velež-FK Sloboda 2:2

Velež je u dobrom raspoloženju dočekao utakmicu na domaćem terenu protiv Slobode. Domaći su bili bliže pobjedi, imali su i dva puta vodstvo, ali Sloboda je to dva puta stizala i na kraju ostavraila cilj da neporažena napusti Mostar.

FK Tuzla City – FK Mladost 2:0

Tuzla City je do ove utakmice bila u+u rezultatskoj krizi i pobjeda nad Mladosti od 2:0 stigla je u pravom trenutku. Gosti se nakon ovoga poraza nalaze u dosta opasnoj zoni i morat će poraditi na svojoj igri ukoliko žele opstati u PL BiH.

FK Zvijezda – HŠK Zrinjski 2:0

HŠK Zrinjski je doživio pravu blamažu u Ugljeviku uspjevši izgubiti utakmicu od protivnika koji do subote nije imao niti jednu pobjedu u prvenstvu. Domaći igrači željeli su više pobjedu od nogometaša Zrinjskog koji se očito nalaze u velikoj rezultatskoj krizi.

FK Sarajevo – NK Široki Brijeg 3:0

Derbi kola igrao se na Koševu gdje je Sarajevo ugostilo Široki Brijeg. Očekivala se puno neizvjesnija utakmica, ali aktualni prvak nije dozvolio nikakvu neizvjesnost te je s 3:0 ispratio goste iz Sarajeva. Junak utakmice bio je Ahmetović koji je postigao sva tri pogotka.

FK Borac – FK Radnik 2:0

Borac je na svom stadionu svadao Radnik 2:0, ali gosti su nakon ove utakmice bili kivni na suđenje i da ih trener nije vratio na teren napustili bi utakmicu nakon što je po njima sudac svirao nepostojeći kazneni udarac za Borac. Ipak kada se sve oduzme i zbroji Borac je bio bolji i zaslužio je pobjedu.

FK Željezničar – NK Čelik

Željezničar na Grbavici trebao je ugostiti Čelik, ali utakmica nije odigrana zbog dugova kluba iz Zenice.