Zrinjski Punom Parom

Priča se. Priča se. Od Mostara do Amerike pa sve do Sidney-a.

U najmanju ruku mu treba pokloniti par rečenica, jer ovakav fenomen nije čest u današnjici. Svojim šarmom, borbom i kvalitetom HŠK Zrinjski je uspio spontano zacarati srca ljudi diljem svijeta. Bez velike pompe, bez velikih sredstava, bez pomoći ili možda bolje uz ogromnu odmoć medija, u gradu i regiji skromnog broja stanovnika koji su ignorirani kao da ne postoje, Zrinjski je uspio sagraditi svoj "Mit". 

Mozda je ovakav razvoj povijesti logičan ako bi smo isli po teoriji prosjeka.

Zaboravljen od mnogih, anakronizmom napravljen po naredbi mjerodavnih lezao je u zatvorskim celijama naših srca skoro pola stoljeća. "Pokošen" je bio kao posljedica pobjedničke pravde koja je u isto vrijeme sadila svoje "cvijece". Potonji su igrali neometano uz sve uslove naravno financirane od strane drzave. Tu negdje se ironija uvlaci u ovu pricu.

Polarizacija državnog ustrojstva je oduzela zakonitost otvorene financijske potpore od strane vlade izdvojenim sportskim udrugama, mada ista još uvijek postoji u oba entiteta. To je više-manje stavilo sviju na istu razinu, a sudbina se potrudila da od te točke, držeći u vidu povijest, izgradi svemu prosjek. Petnaestak godina sudbine na djelu i vec se vidi "uvenulo cvijeće". Posrnuli su prominentni, a onaj mali zar se razplamsao u inferno i kako izgleda, nece jenjavati za naseg vjeka.

Gdje ce mu biti krov, ako tko kaze da zna, naprosto laže. Uzlazna mu je putanja suđena, uz podršku koju ima medu pučanstvom i požrtvovanost koja ga krasi samo može više i dalje. Rezultati su tu, konstantni kao i ljubav njegovih poklonika, da ostanu, a kako grad, regija i drzava budu napredovali tako će i jos jače Zrinjski.

Nemojte se iznenaditi ako vam neko u Beču, Berlinu, New Yorku, Atalanti, Torontu ili Sidniju kaze "ah ti si od tamo, tamo igra Zrinjski". Neka je svima na znanje da se takvi fenomeni ne nalaze svuda, zato je pod savjesno moranje da se objeručke prihvati djevičanstvo njegova djela i pomogne u sprovođenju na viši nivo, uz sto će se unaprijed formirati obrana od većini klubova neminovnog financijskog ropstva. Idite na utakmice, ne oklijevajte, tisuće vam dobronamjerno zavide - garantirano.