ZRINJSKI PREDSTAVIO ŽELJKA PETROVIĆA "Ovo mi je najdraži potpis u karijeri, Dick Advocaat mi je rekao da ga je sram"

Željko Petrović HŠK Zrinjski
hercegovina.info

Na konferenciji za medije koja je danas održana pod Bijelim Brijegom predstavljen je novi trener HŠK Zrinjski Željko Petrović. Crnogorski stručnjak koji ima iskustvo rada u brojnim europskim klubovima potpis na ugovor s Plemićima stavio je do 31. svibnja 2025. godine. Dobrodošlicu u klub najprije mu je zaželio predsjednik kluba Denis Lasić.

"Novom treneru u svoje osobno, a i u ime cijelog kluba želim izraziti dobrodošlicu. Isto tako, želim se zahvaliti našem Mariju Ivankoviću koji je u međuvremenu iznio teret do imenovanja našeg novog trenera i koji će mu biti desna ruka.

On je istaknuo kako je cilj Zrinjskog napraviti novi korak naprijed.

"Novom treneru želimo puno uspjeha. Naše ambicije su itekako poznate i one su na najvišoj razini. Prošla sezona će biti upisana u povijest ovog kluba. Nadamo se da u svakoj sezoni i svake godine možemo napraviti korak naprijed. Uvjereni smo da s našim novim trenerom i njegovim iskustvom sigurno biti ispunjeno".

Željko Petrović HŠK Zrinjski

Novi trener Plemića nije krio zadovoljstvo dolaskom na klupu.

"Vrlo sam ponosan što sam trener u jednom ovakvom klubu koji u regiji ima ogromnu reputaciju. Osam puta prvak, dva Kupa. Ovo što je klub napravio iskorak u Europi je za veliki respekt upravi i svim trenerima koji su ovdje radili. Neke od trenera koji su ovdje bili poznajem, u kontaktu sam s njima i prijatelji smo dugo godina. Klub je napravio ogroman iskorak u svim segmentima. Zrinjski je krenuo ne od nule, nego od minus deset i sada je došao do toga da je klub koji se itekako cijeni. Sjećam se kada sam bio trener Utrechta da smo klub preuzeli na 15 mjestu, a onda smo izborili Europu. Bio sam gost Utrechta na utakmici kada ih je Zrinjski izbacio. Rekao sam im da ih treba biti sramota jer jedan njihov igrač košta kao cijela ekipa Zrinjskog. Ne govorim to s podcjenjivanjem", rekao je Petrović.

Željko Petrović HŠK Zrinjski

Nije trebalo puno da padne dogovor s mostarskim klubom.

"Prvo me nazvao Ivan Beus i moram reći da mi je s njim bilo puno lakše nego s Dankom Šulentom jer on nije lak za pregovore", rekao je uz smijeh Petrović.

"Odmah sam rekao da pristajem. Naravno, svi mi radimo za novac i da prehranimo svoje obitelji. No, ja nisam ovdje došao da bih zaradio. Toliko sam sretan ovdje kao da sam potpisao za klub iz engleske Premier lige. Dočekan sam na jedan gospodski način i na način kako to rade veliki klubovi. Radio sam u Engleskoj, u njemačkoj Bundesligi, u Portugalu, ali ovo mi je jedan od najdražih potpisa u karijeri", dodao je.

Ciljevi su jasni.

"Nisam došao da budem treći, četvrti ili peti. Može se dogoditi neki peh da budemo drugi, ali sam došao da budemo prvi"

Susreo se i s Dickom Advocaatom koji nakon prvog poluvremena utakmice između Zrinjskog i AZ Alkmaara rekao da klubovima poput Zrinjskog ne treba dozvoliti igranje u Europi.

"Moj kolega i moj drugi tata Dick Advocaat je bio kod mene 13. prosinca na večeri kući. Pitao sam ga zna li gdje idem i rekao mi je da ga je sramota što je rekao jer to nije njegov stil".

Nastojat će izgraditi prepoznatljiv stil igre.

"Došao sam raditi. Puno je stvari ovdje napravljeno dobro i ostat će dobre. Nikada u životu nisam imao ovako dobar osjećaj i mislim da možemo ponoviti velike stvari. Ovaj klub mora stalno igrati Europu. Želim da budemo prepoznatljivi, da kada ljudi dođu na stadion ne moraju znati tko je trener i predsjednik, ali da odmah znaju da je to Zrinjski", kazao je Petrović.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.