FOTO/VIDEO  Zrinjski potopio Breidablik u Mostaru, na korak je do povijesne grupne faze

Zrinjski Breadblik
Hercegovina.info

Nogometaši HŠK Zrinjski večeras su na svom stadionu pod Bijelim Brijegom u okviru 3. kola Europske lige ugostili Islandski Breidablik. Povijesni je ovo dvomeč za Plemiće koji prolaskom Islanđana mogu osigurati najmanje grupnu fazu Konferencijske lige. U prvom susretu Zrinjski je večeras upisao visoku pobjedu od 6:2, nakon što su Plemići odigrali furiozno prvo poluvrijeme u kojem su imali prednost od 5:0.

Na teren je od prve minute Krunoslav Rendulić poslao momčad u sastavu; Marić, Tičinović, Barišić, Jakovljević, Ćorluka, Ivančić, Kiš, Čanađija, Ćuže, Bilbija i Malekinušić.

S druge strane gosti su istrčali u sastavu; Einarsson, Gunnlaugsson, Muminović, Margeirsson, Yeoman, Eyjolfsson, Sigurjonsson, Ludviksson, Svanthorsson, Steindorsson i Einarsson.

Pred više od 5000 gledatelja Zrinjski je odlično krenuo u utakmicu.

Do vodstva su Plemići došli već u 2. minuti utakmice kada je pogodio Tomislav Kiš na asistenciju Ćuže za erupciju oduševljenja na stadionu.

I nakon pogotka Zrinjski je bio u konstantnom pritisku ka vratima gostiju. U 20. minuti sjajnu prigodu imao je Bilbija koji je pucao iz neposredne blizine, ali lopta odlazi pokraj vrata.

Minutu kasnije pogriješio je vratar Islanđana, a lopta dolazi do Ćuže koji pogađa prečku.

No, samo minutu kasnije Zrinjski dolazi do novog pogotka. Pucao je  nakon kornera glavom Bilbija, vratar gostiju to odbija, ali samo do Matije Malekinušića koji pogađa za 2:0.

U 28. minuti zbog ozljede je iz igre izašao Barišić, a ušao je Senić.

Zrinjski Breadblik

Dvije minute kasnije mreža gostiju ponovno se trese. Pogriješio je ponovno vratar gostiju, a loptu u mrežu nakon sjajnog dodavanje Bilbije šalje Tomislav Kiš.

U 31. minuti gosti ostaju s igračem manje. Drugi žuti karton dobio je Einarsson.

Samo minutu kasnije nova lopta je u mreži gostiju. Nemanja Bilbija pogađa za 4:0 glavom, nakon odličnog ubačaja Malekinušića.

U 39. minuti, svoj drugi, a peti pogodak Zrinjskog postiže Malekinušić. Pucao je glavom Kiš, a nakon što je loptu odbio Enairssona Malekinušić pogađa mrežu.

U 45. minuti Ćuže nakon dodavanja Kiša promašio nevjerojatno.

Poluvrijeme iz snova za Zrinjski.

Prvu priliku u drugom djelu imao je Kiš u 48. minuti nakon dodavanja Bilbije, no njegov udarac blokiraju gosti.

U 56. minuti Zrinjski dolazi do šestog pogotka na utakmici. Ivančić se dobro snašao u šesnaestercu gostiju nakon što se lopta odbila od gostujuće igrače. Odličan prizeman udarac Ivančića je to bio.

U 65. minuti do pogotka dolaze gosti. Nakon što je Zrinjski imao napad, gosti su presjekli loptu i u kontranapadu Ludviksson lobuje Marića.

Nakon tog pogotka gosti su zaigrali nešto ofanzivnije te su uskoro došli i do drugog pogotka. Jakovljević nije najbolje reagirao, a Eyjolfsson.

Stao je Zrinjski. Gosti pokušavaju doći i do trećeg pogotka.

Sjajne dvije prike za Zrinjski u 81. minuti. Najprije je Čanađija pogodio prečku, a zatim i Ćuže. Tražio je Zrinjski jedanaesterac u toj situaciji, ali sudac je pokazao da se igra dalje.

Mogao je Zrinjski i do sedmog pogotka u završnici utakmice, no Bilbija i Senić su propustili realizirati dobru priliku i susret je završio visokom pobjedom Zrinjskog.

Uzvrat se igra za sedam dana na Islandu i pravo bi se čudo trebalo dogoditi da Mostarci ispuste ovu prednost i ne izbore play-off Europske lige i dvomeč s LASK-om, ali i osigura najmanje grupnu fazu Konferencijske lige.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.