FOTO/VIDEO  Zrinjski poražen u derbiju pod Bijelim Brijegom, Borac juri ka naslovu prvaka

Zrinjski borac

U derbiju 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine

Zrinjski koji je večeras zbog kazne bio bez trenera Petrovića na klupi krenuo je u sastavu: Marić, Barišić, Ćorluka, Jukić, Ramić, Ivančić, Savić, Šunjić, Corda, Tičinović, Bilbija.

S druge strane Vinko Marinović na teren je poslao momčad u sastavu: Milošević, Lukić, Ćelić, Grahovac, Herera, Vuković, Kvržić, Čavić, Blagaić, Šušić, Nišić.

Prvu priliku na utakmici imao je Borac. Pucao je Lukić iz neposredne blizine, ali nije bilo preciznosti u njegovom udarcu.

Zrinjski borac

U 10. minuti nova prilika za goste. Na loptu su išli Lukić i Toni Šunjić, a igrač Borca ju je uzo i zašao sam na Marića koji sjajno brani i spašava Plemiće.

U 20. minuti u prilici se našao Igor Savić nakon kornera, no nije veznjak Zrinjskog to uspio pretvoriti u pogodak.

Minutu kasnije pokušao je i Jukić s ruba šesnaesterca, no lopta je otišla pokraj vrata.

U 32. minuti gosti su tražili kazneni udarac nakon što se lopta od Šunjića odbila u korner, no Irfan Peljto pokazuje da se igra dalje.

Zrinjski borac

Minutu kasnije Borac je poveo. Blagaić je ubacio, loptu čisti obrana Zrinjskog, ali samo do Vukovića koji lijepo pogađa s dvadesetak metara.

Do kraja poluvremena mogli su gosti i do drugog pogotka. Lukić je prsima spustio loptu Nišiću koji puca, ali iznad gola. Poludio je Marko Marić na svoju obranu.

Prvu priliku u nastavku vidjeli smo tek u 64. minuti. Pucao je glavom nakon ubačaja iz kuta Nemanja Bilbija, no lopta odlazi pokraj vratnice. 

Pokušao je u 70. minuti glavom i Toni Šunjić, ali ni on nije bio precizan. 

Tri minute kasnije dobra prilika za Zrinjski. Pucao je Ivančić, Milošević odbio, a u posljednji trenutak prije Malekinušića čisti Herrera.

Zrinjski borac

Nakon odlične akcije u velikoj prilici se u 87. minuti našao Corda, ali Ćelić u posljednji trenutak blokira njegov udarac i odbija loptu u korner.

Dvije minute kasnije stopostotna prilika za Zrinjski. Sam je pred vratarom Borca ostao Hrvanović, no puca ravno u njega. Nevjerojatna prilika, posljednja na utakmici.

Borac je tako pobijedio Zrinjski, osvojio nova tri boda i Plemićima pobjegao na velikih 12 bodova. Borac juri ka tituli prvaka.

Standings provided by Sofascore

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.