FOTO  Zrinjski poražen od Željezničara u derbiju kola

Zrinjski Željezničar
Hercegovina.info

U derbiju 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Mostaru je danas na izuzetno teškom terenu i lošem vremenu odigran derbi između Zrinjskog i Željezničara. Slavila je momčad s Grbavice pogocima Miletića i Bekrića, dok je za Zrinjski precizan bio Bilbija.

Prvu pravu priliku imao je Zrinjski u 15. minuti susreta. Odlično je Bilbija podvalio loptu iza leđa obrane Željezničara za Todorovića koje je pucao, no njegov udarac bio je preslab za vratara gostiju.

U 22. minuti dobro je pucao Luis Ibanez no išlo je to ravno u vratara Željezničara. Šest minuta kasnije Zrinjski vodi. Odličan posao je napravio Josip Ćorluka koji je loptu vukao tridesetak metara, i fantastično pronašao Bilbiju u sredini koji pogađa mrežu gostiju za slavlje svoje momčadi.

U 43. minuti lijepo je iz slobodnog udarca pokušao Ibanez, no lopta odlazi pokraj vrata, te se na odmor odlazi s vodstvom Zrinjskog.

Prvu prigodu u nastavku imali su gosti. Nakon udarca iz kuta, odličnu situaciju za pogodak je imao Zec, no nije dobro napadač Željezničara zahvatio tu loptu. No, zato poravnanje stiže u 58. minuti. Nakon ubačaja Bekrića iz kuta, loptu je na drugoj vratnici dočekao Luka Miletić i glavom je poslao u mrežu Brkića.

U 75. minuti dobro je iz slobodnog udarca pucao Bekrić, ali još ljepše to brani Brkić. 

No, zato u 90. minuti utakmice Brkić nije mogao ništa napraviti kod Bekrićevog udarca.  Bekrića koji sjajnompotezom prevario Zlomislića i neobranjivo poslao loptu u mrežu Plemića za tri boda Željezničara.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.