FOTO  Zrinjski pobjedom utješio Ultrase, Velež pogodio dvije stative

Zrinjski velež

Nogometaši Zrinjskog i Veleža na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru odigrali su utakmicu 26. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine.

Pravdu na travnjaku dijelio je po mnogima najbolji BiH sudac, Sarajlija Irfan Peljto.

Prvo poluvrijeme na užarenom stadionu pod Bijelim brijegom na 29 stupnjeva celzijevih bilo je poprilično sadržajno, sa nekoliko dobrih šansi sa obje strane od kojih svakako treba izdvojiti priliku Bilbije na samom početku kada je blokirala obrana Veleža, te gol Marija Ćuže za vodstvo Plemića. Ćuže je pogodio nakon prekida u devetoj minuti.

Slobodan udarac izvodi Ivančić, najviši u skoku je Šunjić koji spušta loptu glavom prema Ćuži, koji se sjajno snalazi i pogađa za vodstvo Zrinjskog.

Sadržaj se učitava...

U 26. minuti prisilno izlazi Bradarić koji je nakon jednog starta vjerojatno obnovio ozljedu. Zamijenio ha je Tomislav Kiš.

U 28. još jedan pokušaj Zrinjskog, puca Malekinušić, ali sjajno brani vratar Rođenih, Hadžikić.

Gruzijac u dresu Veleža Guliashvili sjajno puca iz slobodnjaka u 41. no stativa spašava Zrinjski.

Irfan Peljto, koji je imao nekoliko loših procjena u prvom poluvremenu dodao je tri minute sudačke nadoknade u kojima se ništa značajno nije dogodilo.

Zrinjski je bolje otvorio drugo poluvrijeme sa dvije prilike, no Velež je bio bolja momčad. 

Vito Čaić zabio je u 50. minuti za Velež, no pomoćni sudac maše zastavicom, sudi zaleđe.

Nova lijepa akcija Veleža u 69. minuti, Šturm je prošao po lijevoj strani, uposlio Haskića koji ostavlja loptu Haliloviću, a on je pogodio stativu! Ovo je bila druga stativa koju su pogodili igrači Veleža.

U 70. minuti Bilbija fantastično izbacuje Malekinušića u stopostotnu priliku, Hadžikić mu brani, a nakon toga skida i zicer Tomislavu Kišu.

Vrućina u Mostaru sasvim sigurno je doprinijela ukupno blijedoj utakmici u kojoj je Zrinjski vratio priključak za vodećim Borcem za kojim i dalje zaostaje sedam bodova, a igrači Zrinjskog su pobjedom utješili i svoje navijače kojima su Navijači Veleža, Red army oteli devet transparenata.

Zrinjski je pobjedom došao do 55 bodova, dok Velež ima 43, tri više od izravnog konkurenta za Europu, Sarajeva koje ima utakmicu manje.

Standings provided by Sofascore

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.