FOTO  Zrinjski pobjednik 24. memorijalnog turnira Gojko Šušak

Juniori Zrinjskog pobjednici 24. memorijalnog turnira Gojko Šušak
NK Široki Brijeg

Juniori Zrinjskog pobjednici su 24. memorijalnog turnira Gojko Šušak koji se danas održao u kampu Musa-Karačić u organizaciji NK Široki Brijeg i pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Županije Zapadnohercegovačke. 

U prvoj utakmici na turniru juniori Širokog Brijega slavili su protiv juniora Posušja rezultatom 2:0, a pogotke su postigli Antoni Bajkuša iz jedanasterca i Krešimir Medić.

Juniori Zrinjskog nadigrali su vršnjake Posušja rezultatom 3:0 u drugoj utakmici u kojoj su strijelci bili Tomislav Koprčina, Borna Filipović i Luka Novosel

Široki Brijeg i Zrinjski remizirali su bez pogodaka u posljednjoj utakmici na turniru i tako su Mostarci zbog bolje gol razlike stigli do laskave titute najbolje momčadi na turniru u čast legendarnog ratnog ministra obrane Repulike Hrvatske, našeg Širokobriježanina Gojka Šuška. 

Pokal za najboljeg igrača turnira dobio je Borna Filipović (HŠK Zrinjski), najbolji strijelac je Luka Novosel (HŠK Zrinjski), a najbolji vratar Ante Slišković (NK Široki Brijeg). 

"Ovim turnirom po 24. put prisjećamo se našeg vječnog ministra obrane Gojka Šuška i kroz njegov lik i djelo svih naših hrvatskih branitelja koji su dali svoj doprinos za slobodu hrvatskog naroda i hrvatskih prostora, kako u BiH, tako i u Republici Hrvatskoj. Početkom devedesetih godina odvažio se naš ministar Gojko Šušak stati na čelo hrvatskih snaga, ministarstva obrane i stvoriti hrvatsku državu, stvoriti slobodu hrvatskom narodu s obje strane granice. Ovo je najbolji način da ga se prisjetimo i odamo mu počast kroz sportsko natjecanje", kazao je Mladen Begić, ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Županije Zapadnohercegovačke. 

Podjetimo, turnir je odigran po sustavu svatko sa svakim po 45 minutu. Uoči početka turnira zajedničko izaslanstvo organizatora i svih sudionika pomolilo se, položilo vijenac i zapalilo svijeće ispred Šuškova spomenika u središtu grada.