FOTO  Zrinjski otputovao u Moldaviju, zatražena odgoda prve utakmice Premijer lige BiH

Stadion HŠK Zrinjski,FC Sheriff,Liga prvaka
HŠK Zrinjski

Mostarski 'Plemići' otputovali su jutros u Moldaviju gdje ih sutra u Kišnjevu očekuje uzvratni susret prvog pretkola Lige prvaka protiv Sheriffa. Nogometaši Sergeja Jakirovića jučer su odradili i posljednji trening uoči puta, a trener Sergej Jakirović kazao je kako su šanse za prolazak u drugo pretkolo podjednake.

"Moramo biti puno više hrabriji s loptom u nogama. Vidjeli smo koliko tu ima prostora. Možda nosimo neke navike iz Premijer lige, ali ovo je Liga prvaka i puno se brže događaju stvari. Dobro smo ih analizirali, dobro smo se pripremili i šanse za prolazak su 50:50, s tim da je veći pritisak na Sheriffu i mi ćemo taj pritisak pokušati iskoristiti".

Stadion HŠK Zrinjski,FC Sheriff,Liga prvaka

U kadar se vraća jedan od stožernih igrača.

"Vraća nam se Niko Janković i imamo opciju više. Nadam se da ćemo dobro parirati dobro se prezentirati. Imali smo nekoliko roviti, ali stisnut će oni zube. Imamo malo crijevne viroze i to je veliki problem. No, svi su na dispoziciji tako da ćemo biti maksimalno spremni".

Zrinjski je zatražio i odgodu utakmice protiv Slobode prvo kolo.

Stadion HŠK Zrinjski,FC Sheriff,Liga prvaka

"Da se razumijemo, ja nisam za odgode i nikada nisam bio, ali mi ako prođemo Sheriff odmah gostujemo i to u utorak, a nije svejedno hoćemo li na gostovanje u Maribor ili Istanbul gdje Šahtjor igra svoje utakmice. Druga stvar su i brojni roviti igrači koje imamo i ne vjerujem da bi bili u stanju igrati kod Slobode pogotovo što je utakmica u Gradačcu, a to je još dalje od Tuzle. Zato smo zatražili odgodu, a drugo kolo sa Željezničarom ćemo igrati. Bez obzira na ishod utakmice sa Sheriffom", rekao je Jakirović u razgovoru za Sportske novosti. 

Utakmica imeđu Sheriffa i Zrinjskog na rasporedu je sutra, u utorak 12. srpnja od 19 sati

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.