FOTO/VIDEO  Zrinjski otputovao na Island. Rendulić: Prednost moramo obraniti ali ne idemo čuvati rezultat nego izboriti pobjedu

Zrinjski,breidablik,uzvrat,Nemanja Bilbija,Krunoslav Rendulić
HŠK Zrinjski

Igrači i stručni stožer Zrinjskog otputovali su jutros na Island gdje ih u četvrtak očekuje uzvratna utakmica protiv Breidablika. Prolaskom pretkola protiv prvaka Islanda, Zrinjski bi osigurao povijesni uspjeh, bio bi prvi klub iz BiH sa osiguranim sudjelovanjem u grupnoj fazi nekog europskog natjecanja.

Pred polazak sa mostarske zračne luke, izjave su dali trener Krunoslav Rendulić i napadač i legenda kluba, Nemanja Bilbija.

Rendulić: Odgovoriti izazovima i izboriti grupnu fazu

"Treba reći da bez obzira na veliku prednost nije gotovo, pred nama je još 90 minuta. Prednost moramo obraniti ali naravno da ne idemo tamo čuvati rezultat nego aktivnom igrom izboriti pobjedu" najprije je kazao Rendulić koji je najavio što bi Plemiće moglo čekati u uzvratu. "Sigurno da će biti drugačija utakmica nego u Mostaru, imaju velik zaostatak i sigurno je da će pokušati sve da taj zaostatak anuliraju, a na nama je da odgovorimo izazovima i da se vratimo sa pozitivnim rezultatom i prolaskom u grupnu fazu".

Na pitanje o prilagodbi uvjetima koji ih čekaju u ovoj otočnoj državi, kazao je: "Niža temperatura i umjetna trava pogoduju domaćinu, drukčija je podloga, moramo se adaptirati, imamo dva treninga na toj podlozi i nadam se da ćemo uspjeti. Svi igrači su spremni nikakvih problema nema, atmosfera je dobra i nadam se da će takva biti i u četvrtak nakon utakmice."

Bilbija: Idemo ispisati povijest

Nemanja Bilbija kratko je poručio: "Idemo po povijest, imamo veliku prednost, prvo poluvrijeme je gotovo u Mostaru, sa nestrpljenjenm čekamo utakmicu na Islandu".

Na pitanje o uvjetima, rekao je da će im trebati par treninga da se prilagode umjetnoj travi na kojoj igra domaćin.

"Ne smeta nam toliko temperatura koliko umjetna trava. Moramo se već od danas početi prilagođavati, očekujem dobru utakmicu s naše strane".

O suradnji s Kišom koja je u prvoj utakmici protiv Breidablika donijela sjajnu igru i pregršt golova rekao je: "Kiš je sjajan igrač, sjajan momak i što je najvažnije dosta razumije igru i meni to puno pomaže i stvarno je bila dobra partija".

Uzvratna utakmica igra se u četvrtak u 19 sati.