Zrinjski očekuje sigurnu pobjedu

Zrinjski Mostar

rvi se novinarima obratio predsjednik kluba Ivan Beus koji je govorio o organizacijskom dijelu utakmice te istakao: "Što se tiče same utakmice ona je organizacijski dovedena do samog kraja što se tiče našeg kluba. Obavili smo niz sastanaka sa policijom i sa agencijama, klubovi su u kontaktu sa svojim navijačima i mislim da će ovaj derbi proteći u najvećem mogućem redu. Da ne bi bilo nesporazuma kao prošli put sada smo potpisali jedan između klubova, policije i sportskog saveza grada u kome stoji da će isti tretman kakav bude imao Velež pod Bijelim Brijegom imati i Zrinjski u Vrapčićima, od karata za gostujuće navijače do prijevoza pa nadalje. To je jedan veliki iskorak pred derbi i jedna umirujuća atmosfera, tako da nijedan klub i niti jedna navijačka skupina neće biti oštećeni.  

Za ovu utakmicu smo obezbijedili 150 zaštitara što je do sada najveći broj na jednoj utakmici. Iz tih tehničkih razloga povećanja troškova organizacije mi smo morali podići cijenu ulaznice na 10 km. I na kraju molim navijače da dođu na vrijeme na stadion da se ne stvaraju velike gužve, a svi koji dođu bit će sigurni na stadionu".

Nakon predsjednika riječ je dobio trener Jović koji je rekao:" Što se tiče igračkog kadra mi imamo razloga za zadovoljstvo više, sa obzirom da su se neki povrijeđeni igrači vratili, te da se Tabi priključio momčadi i trenirao par treninga sa ostatkom momčadi. Sutra po meni nije samo Gradski derbi, već i derbi cijele Premier lige sa obzirom na formu i na stanje na tablici sutrašnjih protivnika".

"Očekivanja su da ćemo ostvariti pozitivan rezultat i pobijediti. To zasnivamo na dobroj atmosferi i rezultatima u posljednjim utakmicama, digli smo formu na jedan visok nivo i povratkom nekih ozlijeđenih igrača sada imamo dužu klupu. Atmosfera među igračima je i više nego pozitivna i kao što sam već rekao očekujem jednu dobru utakmicu i našu pobjede", kazao je iskusni Igor Musa.

Trener je još istakao da sutrašnja utakmica neće sličiti onim prijašnjim jer su gosti kvalitetniji nego prošli puta, ali i da sa obzirom na dobru formu svoje momčadi očekuje dobru igru i pobjedu kao nastavak jednog pozitivnog niza. Sa obzirom na sve to trener Jović je demantirao sam sebe kada je rekao da bi se zadovolji sa 24 boda na kraju prvog dijela sezone, te je ljestvicu digao na korak više ne preciziravši cifru kojom bi se zadovoljio.

Što se tiče samih navijača nitko nije mogao precizirati koliko će stići gostujućih navijača, ali je sasvim izvjesno da će Ultrasi ispuniti svoje stajanje i biti 12 igrač Zrinjskog. Sudac sutrašnjeg meča koji počinje u 15 sati i 30 minuta bit će Robert Zrlić iz Banjaluke.