ZRINJSKI Na probi mladi vratar, dva igrača idu na posudbu, a moguć je dolazak napadača i veznjaka

Sergej Jakirović
Hercegovina.info

Iza nogometaša HŠK Zrinjski mjesec je dana rada priprema u Međugorju, osvojen Memorijal 'Andrija Anković' u Gabeli, a Plemići formu za nastavak prvenstva sada bruse u Mostaru. Dolaskom Sergeja Jakirovića na klupu kluba s Bijelog Brijega promijenjen je i DNA momčadi. Stigao je cijeli niz mladih i talentiranih igrača koji su na pripremama 'grizli' i činili sve kako bi ostali u dresu s lentom.

Najnovija informacija je ta da je u Zrinjski na probu stigao mladi 21-godišnji vratar iz Orašja Marko Živković.

"Mladi Živković je na probi pa ćemo procijeniti hoće li on ostati s nama. Tražimo upravo taj profil trećeg vratara koji je mladi i talentiran. Smatram da Varvodić i Soldo mogu dobro odgovoriti na sve zahtjeve koji nas čekaju. Imamo dva uistinu dobra vratara. Mislim da Varvodić treba dobiti šansu, pogotovo zato što je stranac i treba mu prilika do ljeta da se dokaže", kaže nam Sergej Jakirović.

U momčadi ima i problema s ozljedama.

"Po posebnom programu rade Zlomislić, Ibanez i Škrbić. Sahiti bi danas počeo trenirati, a Bašića očekuju pregledi."

Zadovoljan je Jakirović odrađenim.

"Jako sam zadovoljan pripremama. Odigrali smo veliki broj utakmica i svi su dobili svoju minutažu. Netko ju je iskoristio bolje, a netko nije. No, to nije ništa što nismo i prije znali. Unatoč nabrojanim igračima koji rade po posebnom programu, možemo reći kako smo pripreme prošli bez ozljeda."

Neće ipak svi mladi moći ostati pod Bijelim Brijegom.

"Vjerojatno je da ćemo dati dva mlada igrača na posudbu. Imamo dosta upita za njih od drugih klubova. Oni koji odu to će biti dobro za njih, jer će u tim klubovima imati kontinuitet nastupa. Moram reći kako jako puno očekujem od 'stranaca'. Smatram da oni moraju 'vući' i davati dodatnu kvalitetu i praviti razliku."

Posljednji u nizu mladih igrača koji je stigao u Zrinjski je mladi lijevi bočni Ennio Travaglia. Mnogi su se odmah zapitali je li to znači odlazak Bekića ili Ibaneza.

"Imamo Bekića od 32 godine i Ibaneza od 33. Moramo razmišljati o budućnosti. Stoga smo i doveli mladog Travagliu kojem su tek 23 godine."

Moguće je da će biti još novih igrača.

"Do 5. ožujka može se očekivati još dolazaka. Može se dogoditi da dovedemo jednog igrača poziciji napadača i jednog veznog", rekao Sergej Jakirović za Hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.