FOTO  ZRINJSKI - LEGIA 1:2 Plemići poraženi nakon preokreta, VAR im poništio dva pogotka

HŠK Zrinjski Legia
HŠK Zrinjski

U trećem kolu grupne faze Konferencijske lige nogometaši HŠK Zrinjski na svom terenu poraženi su od Legije iz Varšave rezultatom 1:2. Zanimljiv dvoboj gledali smo večeras pod Bijelim Brijegom. Poveli su Plemići preko Bilbije, gosti izjednačili autogolom Jakovljevića, da bi Kramer u drugom dijelu pogodio za pobjedu Legije. Još dva puta u drugom dijelu su Plemići tresli mrežu, no VAR je u oba navrata poništio pogotke Zrinjskog.

Trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić od prve minute na teren se odlučio poslati momčad u sljedećem sastavu; Marić, Ćorluka, Jakovljević,. Radić, Tičinović, Zlomislić, Čanađija, Ivančić, Ćuže, Hrvanović, Bilbija.

Odlučio se Rendulić večeras od početka dati povjerenje mladom Hrvanoviću koji je bacio u trans u utakmici protiv AZ Alkmaara kada je fenomenalno pogodio za poravnanje na 3:3.

S druge strane momčad Legije krenula je sa sljedećom jedanaestoricom: Hladun, Ribeiro, Jerdrzejczyk, Pankov, Kun, Celhaka, Slisz, Wszolek, Muci, Kramer, Josue.

Navijači su Zrinjskog su napunili tribine stadiona i bili snažna podrška Plemićima, baš kao i uvijek.

HŠK Zrinjski Legia

U 2. minuti vidjeli smo kratki prekid utakmice nakon što je jedno pirotehničko sredstvo ubačeno u teren. Sigurno je da će Mostarci za isto platiti UEFA-i neku kaznu.

Prvu priliku na utakmici vidjeli smo u 14. minuti. Pucao je za goste Celhaka glavom, no daleko to odlazi od vrata Marića

U 20. minuti Marić je sjajno obranio udarac Ribeira koji je pobjegao obrani Zrinjskog i pucao glavom.

HŠK Zrinjski Legia

U 30. minuti Zrinjski dolazi do pogotka. Nakon dobre akcije, Ćuže je poslao loptu za Ćorluku koji sjajno ubacuje za Bilbiju, a on loptu glavom posprema u mrežu. Toliko puta viđena akcija.

HŠK Zrinjski Legia

No, slavlje Zrinjskog je kratko trajalo. Već u idućem napadu autogol je postigao Jakovljević. Ubačena je lopta u peterac Zrinjskog gdje pogađa Jakovljevića i ide u mrežu.

HŠK Zrinjski Legia

U 43. minuti dobra prilika za Zrinjski. Potegnuo je Ćorluka, ali Hladun je na mjestu i odbija tu loptu.

U drugoj minuti sudačke nadoknade velika prilika za Legiju. Josue je poslao jednu odličnu "rezanu" loptu vanjskom na drugu vratnicu, a tamo je za malo prekratak bio Kramer. Velika sreća za Zrinjski, uzdah olakšanja se čuo s tribina.

Poluvrijeme u Mostaru.

U prvoj pravoj prilici u nastavku trese se mreža Legije. Pucao je Jakovljević, Hladun kratko odbio loptu, a Mario Ćuže je poslao u mrežu. No, Ćuže je bio u zaleđu pa je pogodak poništen. 

U 61. minuti trese se i mreža Zrinjskog. Pogodio je Kramer glavom nakon jednog ubačaja. Činilo se kako je Kramer bio u zaleđu, ali VAR je pokazao da nije. Presudila je noga Slobodana Jakovljevića.

U 68. minuti ponovno se trese mreža gostiju. Zlomislić je poslao sjajnu loptu za Malekinušića koji je odlično šalje iza leđa Hladuna, no goste ponovno spašava VAR.

Pokušao je u 78. minuti glavom Kiš, no lopta odlazi daleko od vratnice. Deset minuta kasnije ponovno je Kiš pokušao glavom, no ni to nije bilo precizno.

Kakva prilika za Zrinjski u petoj minuti sudačke nadoknade. Ubacio je iz kornera Ivančić, Radić odlično skočio i pucao glavom, ali lopta odlazi malo iznade grede. 

Bila je to i posljednja prilika na utakmici koja je završila pobjedom Legije. Prava šteta rekli bismo. Po prikazanom Plemići su zalužili barem jedan bod, no fortuna je večras bila na strani Legije. Nakon tri odigrana kola, Aston Villa i Legija imaju po 6 osvojenih bodova, dok Zrinjski i AZ Alkmaar ostaju na tri boda.

Standings provided by Sofascore

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.