Zrinjski je već sada zreo za igračku "čistku"

HŠK Zrinjski
hercegovina.info

Nositelji igre postali su igrači koji su trebali završiti na posudbi, neka pojačanja su već otpisana, a u prvih jedanaest su igrači koji se nisu stigli ni raspakirati nakon dolaska. Pauza će im dobro doći za konsolidaciju.

Jučerašnja prva opcija u napadu do prije nekoliko tjedana je gotovo pa sigurno bila na novoj posudbi u GOŠK-u. Danas je s dva pogotka jedini strijelac Zrinjskog u Premijer ligi BiH te napadač koji je istovremeno zaslužan za šest od sedam bodova na kontu šesterostrukog prvaka BiH.

Sinoć je lukavo iskoristio grešku obrane Differdangea te svojom asistencijom prekinuo polusatnu negledljivu "opsadu" gola luksemburških amatera. Riječ je naravno o Anesu Mašiću. Zbog njega su trenutno na klupi "zvučnija" i skuplja imena poput Petra Kunića i Miljana Škrbića.

Zrinjski selekciju vrši tijekom sezone, a ne uoči

Zrinjski je u sezonu ušao s nepotpunom vizijom prvih jedanaest. U prvu momčad su tako vrlo brzo ušli igrači koji su tek pristigli u klub, poput Dinka Trebotića, a jučerašnjim ulaskom novopridošlog Ivančića suptilno je poslana poruka kako će jedan iz dvojca Kunić - Škrbić (ako ne i oba), biti višak u nadolazećim izazovima.

Navedeni dvojac je u sezoni prije dolaska u Zrinjski zajedno odigrao svega 16 utakmica (Kunić 13 i Škrbić 3) te zajedno postigao jedan pogodak (Škrbić). S obzirom da je Ivančić konstitucijom sličan navedenom dvojcu, ali čini se s nešto izraženijim trkačkim afinitetima, vjerojatno će s Mašićem činiti duo koji će se boriti za početnih jedanaest.

Nelogičnosti su i na lijevom boku gdje Zrinjski ima nagomilane Stojkića, nezadovoljnog Ibaneza, Bekića, a na posudbu od početka sezone šalju Gabrijela Čoku. S druge strane su odlaskom Gojkovića ostali poprilično tanki na poziciji centralnih braniča i alternativama Jakovljeviću i Barbariću. Kao njihove zamjene dovedeni su igrači koji u posljednje dvije godine imaju svega šest, odnosno devet utakmica u nogama.

Povratnik Arežina već sada je van svih kombinacija, a navijače sigurno veseli "guranje u vatru" mladog Bašića. Nekakav balans u omjeru nekvalitetnih i kvalitetnih pojačanja trebali bi unijeti Ivan Enin i nekadašnji slavljenički trio Todorović - Bilbija – Filipović, iako je i on tek na dvije trećine svojih snaga. 

Zrinjski se u jeku sezone i dalje traži. Unatoč prevelikoj pauzi uoči starta sezone, nadolazeća reprezentativna će im sigurno dobro doći za konsolidaciju i selekciju nositelja igre za nadolazeće premijerligaške i europske izazove.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.