Zrinjski dobro prošao sa sportskog aspekta, loše s novčanog

Stadion HŠK Zrinjski, fc shirak
Sa sportske strane to je poželjan protivnik, dok je s tehničke to znači poteškoće i velike financijske troškove.

"S nogometne strane mislim kako smo jako dobro prošli. Sigurno je to jedan od lakših protivnika koje smo mogli dobiti uz klub iz Luksemburga (nap. a. Zrinjski je uz armensku momčad za protivnika dobiti još momčadi Nõmme Kalju FC (EST), FC Dinamo Batumi (GRU), FC Progrès Niederkorn (LUX), FK Kruoja Pakruojis (LIT)). Smatram kako je Shirak prolazan protivnik. S druge strane ne možemo biti zadovoljni s time što moramo organizirati putovanje u Armeniju. To će biti nezgodno s tehničke strane, kao i prilično skupo s financijske", rekao je za Goal čelnik Zrinjskog Danko Šulenta.

Zrinjski je još uvijek u potrazi za nogometašima koji ih mogu pojačati za nastup u 1. pretkolu Europske lige. Jasno su određeni i prioriteti.

"Imamo mogućnost dva dana prije početka prve utakmice u Europi prijaviti još jednog igrača, što ćemo nadam se i napraviti. Potreban nam je jedan stoper koji bi u stoperskom paru igrao lijevom nogom. Takav igrač nam je prioritet. Druga opcija je još jedan centralni napadač, ali sve te igračke nedoumice analizirat ćemo u internom dogovoru sa stručnim stožerom, rekao je Šulenta.

U stručnom stožeru se nisu još jasno mogli opredijeliti koliko je Shirak dobar ili loš protivnik za njih sa sportskog aspekt.

"O protivniku tek počinjemo prikupljati informacije. Oni su za nas u ovom trenutku nepoznanica. Možda to jeste otrcana fraza, ali danas svatko igra nogomet. Više volim biti oprezan kad su u pitanju ovakvi susreti, jer iskustvo uči kako su ovo uvijek nepredvidivi ogledi. Međutim, ono što je već sada sigurno je činjenica kako nas očekuje dugo i teško putovanje. Ne znam u ovom trenutku kako ćemo putovati do Armenije, ali to je u svakom slučaju udaljeno odredište i zbog toga nam to donosi određene poteškoće" kazao je šef stručnog stožera Zrinjskog Vinko Marinović.

Inače, prva momčad na Kupresu radi punom parom. Struka je zadovoljna s onim što pokazuju nogometaši i njihovim zalaganjem. Dva značajna igrača Zrinjskog Stevo Nikolić i Aleksandr Radulović imaju probleme s ozljedama, ali se očekuje kako će se i oni uskoro vratiti u normalni trening proces.

Goa.com